F1 Nieuws

Transfer naar Aston Martin aanstaande voor Red Bull-coureur?

Transfer naar Aston Martin aanstaande voor Red Bull-coureur?
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Transfer naar Aston Martin aanstaande voor Red Bull-coureur?

Transfer naar Aston Martin aanstaande voor Red Bull-coureur?
Red Bull Content Pool

RB-coureur Yuki Tsunoda kan op steun blijven rekenen van de Japanse motorfabrikant Honda. Ondanks dat het legendarische motormerk binnenkort weggaat bij Red Bull, blijft het bedrijf als een blok achter de Japanse coureur staan.

Topman van Honda, Koji Watanabe, vertelt dat hij ondanks de Red Bull-exit, Tsunoda altijd zal blijven steunen. Vanaf 2026 zal Honda overstappen van Red Bull naar Aston Martin, maar voor Watanabe hoeft dat niks uit te maken voor de Japanse coureur. Tsunoda is sinds 2021 onderdeel van de Red Bull-familie en maakt dit jaar indruk op Helmut Marko, waardoor hij in verband wordt gebracht met een overstap naar Red Bull Racing. Dat zou voor Watanabe geweldig nieuws zijn.

"Tsunoda is opgeleid bij de Honda Racing-school, dus daarom is het vanuit HRC-oogpunt onze droom dat HRC-pupillen topcoureurs kunnen worden", laat Watanabe weten aan Autosport. "Het is dus heel belangrijk dat Yuki een topcoureur in de Formule 1 wordt", aldus de Honda-topman.

Tsunoda wordt, mede door zijn goede prestaties, dus gelinkt aan Red Bull. Voor Watanabe zou dat een droom zijn die uitkomt. "Ik vind het een heel mooi verhaal dat Tsunoda eerst een actieve rol zou spelen bij RB en daarna zou promoveren naar Red Bull. Ook al is het nadat wij er niet meer zijn, we willen hem graag nauwlettend in de gaten houden terwijl hij doorgroeit naar de topteams", laat Watanabe weten.

Tsunoda naar Aston Martin?

Naast het feit dat Tsunoda gezien wordt als mogelijke opvolger van Sergio Pérez bij Red Bull Racing, is het uiteraard ook logisch dat de 23-jarige Japanner in verband gebracht wordt met Aston Martin. In 2026 zal Honda daar de motor leveren en dat is waarschijnlijk ook het laatste seizoen van Fernando Alonso. Het zou voor Honda dus een geweldige kans zijn om 'hun' coureur mee te nemen naar het team uit Silverstone, maar Watanebe wil niet te snel op de zaken vooruitlopen. "We weten nog steeds niet hoe de line-up van Aston Martin eruit zal zien. Alonso is bevestigd, maar ik weet nog niet of Stroll bevestigd is. We zullen het allemaal zien", Aldus de Honda-baas.

Uitstekende start voor Tsunoda 

Tsunoda is uitstekend begonnen aan het seizoen 2024. De Japanner was in de meeste gevallen, zijn teamgenoot Daniel Ricciardo de baas in de kwalificatie. Daarnaast wist hij zeven punten tot nu toe te scoren. Momenteel staat hij elfde in het kampioenschap.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties