F1 Nieuws

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix Miami 2024

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix Miami 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix Miami 2024

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix Miami 2024
Red Bull Content Pool

De eerste en meteen ook laatste vrije training voor de Grand Prix van Miami zit erop. Op het circuit van Miami hebben de Formule 1-teams zich voorbereid op de sprintkwalificatie. In bloedhete omstandigheden konden Max Verstappen en zijn concurrenten zich slechts één uur klaarmaken voor de rest van het sprintweekend.

Er waren genoeg dingen om op te verheugen in Miami. Mercedes en Mclaren kondigden aan met nieuwe updates te komen aan de auto, waarmee de jacht werd geopend op Red Bull en Ferrari. Daarnaast waren er veel coureurs met speciale helmen en een aantal teams met bijzondere livery's, maar de meest opvallende teams waren RB en Ferrari, die met zeer opvallende kleurstellingen het asfalt van Miami betraden.

Mclaren begint stroef

De training begon slecht voor Mclaren, iets wat Lando Norris ook had verwacht. Lando Norris is dit seizoen voorzien van het eerste echte upgradepakket op zijn Mclaren-bolide, maar na slechts één rondje moest hij meteen weer de pit in. "Ik stuur heel makkelijk naar links, maar de auto beweegt moeilijk naar rechts", zo klonk Norris op de radio. Even later, na wat aanpassingen, gaf Norris hetzelfde aan. Oscar Piastri, die niet alle updates heeft meegekregen, kwam met dezelfde soort problemen in aanraking.

Leclerc veroorzaakt rode vlag 

Meteen daarna spinde Ferrari-coureur Charles Leclerc. Op een punt waar het onmogelijk was om te keren, dwong hij de wedstrijdleiding om de rode vlag te trekken. De Monegask moest uit zijn Ferrari stappen en zo heeft hij met slechts drie rondjes, amper informatie kunnen verzamelen voor de rest van het weekend. Snel nadat de auto van Leclerc aan de kant werd gezet, kon de sessie weer hervat worden.

Verstappen heeft moeizame sessie 

Voor Max Verstappen verliep de eerste training moeizaam op het circuit van Miami. De Nederlander, die aan de leiding gaat van het wereldkampioenschap, blokkeerde meerdere malen en was erg zoekende naar grip. Nadat de drievoudig wereldkampioen de zachte band onder zijn Red Bull-bolide had gegooid, had de Nederlander wederom een momentje, mede ook door een windvlaag. Op de boordradio gaf Verstappen aan dat het te heet is voor de zachte band en dat het lijkt alsof hij op eierschalen rijdt. Uiteindelijk wist de Nederlander na een paar aanpassingen in de pitsstraat, wél de snelste tijd te pakken.

Mercedes lijkt weg omhoog te hebben gevonden

Mercedes kan positief terugkijken op de eerste trainingssessie in Miami. Met een verbeterde auto, door middel van nieuwe updates, wist het team uit Brackley de top van het veld te bereiken. Voor de zilverpijlen is dit een opsteker, aangezien het in de eerste vijf races van dit seizoen geen enkel podium wist te bemachtigen.

Kortom, een rommelige sessie in Miami. Uiteindelijk lijkt Red Bull tóch de snelste auto te hebben dit weekend. Voor Leclerc zal het meeste werk aan de winkel zijn, omdat hij bijna niet heeft kunnen rijden. Het meest opvallende moment was voor Piastri. De Australiër kreeg niet alle updates van Mclaren, in tegenstelling tot teamgenoot Norris, maar was wel duidelijk sneller door uiteindelijk als tweede te finishen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties