F1 Nieuws

Lando Norris sceptisch over kansen Mclaren in Miami ondanks enorme update

Lando Norris sceptisch over kansen Mclaren in Miami ondanks enorme update
HOCH ZWEI/BSR Agency
F1 Nieuws

Lando Norris sceptisch over kansen Mclaren in Miami ondanks enorme update

Lando Norris sceptisch over kansen Mclaren in Miami ondanks enorme update
HOCH ZWEI/BSR Agency

Lando Norris gelooft niet dat hij in aanmerking zal komen voor een podiumplek, dit weekend in Miami. De Engelsman, die dit weekend voorzien wordt van nieuwe upgrades door Mclaren, denkt dat dit circuit niet past bij de stijl van zijn auto.

Vorige week maakte het raceteam van Mclaren bekend dat de eerste nieuwe upgrades op de auto gaan plaatsvinden in Miami. Het team uit Woking, dat een goede start kende aan dit seizoen, hoopt hiermee dichter bij Red Bull en Ferrari te komen. Ondanks dat teambaas Andrea Stella hoopvol was, wil Norris de verwachtingen temperen.

"Ik heb de neiging om te zeggen dit geen sterk circuit voor ons wordt. Er zijn een paar bochten voor mediumsnelheid en eerlijk gezegd maar één hogesnelheidsbocht. Die zal ik proberen te maximaliseren om het verlies elders te beperken", laat Norris weten tegenover RacingNews365.

Norris geeft hierbij ook aan dat het hebben van slechts één vrije training voor de sprintkwalificatie, niet meehelpt aan het afstellen van de auto voor goed weekend. "Het is gewoon altijd een zeer grote uitdaging voor ons. We hebben nu maar één sessie om te proberen om de auto goed af te stellen voor deze langzame bochten. Daar hebben we het normaal gesproken moeilijker mee", aldus de Brit.

Nieuwe upgrades voor Mclaren

Ondanks het feit dat de McLaren MCL38 waarschijnlijk niet lekker gaat op dit circuit - en er maar één uurtje is om de auto voor te bereiden - krijgt Norris upgrades, waardoor hij normaal gesproken een snellere auto zou moeten hebben. "Hopelijk krijgen we een snellere wagen. Het is een redelijke update, waarmee we hopelijk een aantal stappen voorwaarts kunnen zetten", zei Norris.

"Het zal best wel een verschil maken, maar het is nooit makkelijk. Als je een upgrade hebt, verandert er nogal wat. Je moet het proberen en je moet er bovenop zitten om er zeker van te zijn dat je geen problemen hebt en zo. Dus het is een goede taak voor ons om te proberen alles te maximaliseren."

Op vrijdag werd pas duidelijk hoe groot de update van McLaren is, die werd meegenomen naar Miami. Volgens het team is er op bijna ieder vlak van de bolide wel een onderdeel vernieuwd.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties