F1 Nieuws

UPDATE: 'Formule 1 geeft uitsluitsel over doorgaan GP Abu Dhabi'

UPDATE: 'Formule 1 geeft uitsluitsel over doorgaan GP Abu Dhabi'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

UPDATE: 'Formule 1 geeft uitsluitsel over doorgaan GP Abu Dhabi'

UPDATE: 'Formule 1 geeft uitsluitsel over doorgaan GP Abu Dhabi'
Red Bull Content Pool

Formu1a.uno, een zeer betrouwbare Italiaanse F1-site, bracht op donderdag het nieuws naar buiten dat de Grand Prix van Abu Dhabi hoogstwaarschijnlijk geannuleerd zou worden, wegens de recente activiteiten in het Midden-Oosten.

Door de oorlog tussen meerdere landen in het Midden-Oosten zou de Formule 1 het een te groot risico vinden om op dit moment af te reizen naar Abu Dhabi en vanwege de logistieke redenen moest er vóór het GP-weekend in Brazilië een beslissing worden genomen over het doorgaan van de laatste race van het jaar.

Volgens Formu1a.uno zou de race hoogstwaarschijnlijk geannuleerd worden, voor de veiligheid van alle betrokkenen en zou de GP van Las Vegas daarmee als laatste race van het jaar op de kalender komen te staan. Maar volgens de Formule 1 zelf is hier niks van waar.

F1 komt met update

Aan Chris Medland en Albert Fabrega, twee gerenommeerde journalisten uit het F1-paddock, laat de Formule 1 weten dat er helemaal geen vergaderingen zijn geweest over het wel of niet doorgaan van de race in Abu Dhabi. Van een mogelijke annulering is dan ook geen sprake, waardoor het 2023 Formule 1-seizoen gewoon zal eindigen in het weekend van 24 tot en met 26 november.

"Er circuleren berichten dat de Grand Prix van Abu Dhabi dit jaar gevaar loopt - de F1 heeft verklaard dat dit niet het geval is. Mij is verteld dat er geen beslissing hoeft te worden genomen zoals sommigen hebben beweerd, en dat de race niet op losse schroeven staat", liet Medland weten op Twitter.

Albert Fabrega typte het volgende: "De Grand Prix van Abu Dhabi is niet in gevaar en gaat zonder problemen door."

Abu Dhabi

Dat de Grand Prix van Abu Dhabi gewoon doorgaat is mogelijk goed nieuws voor Max Verstappen en Red Bull Racing. Het Oostenrijkse team is de laatste jaren erg succesvol op het peperdure Yas Marina Circuit. Vanaf 2020 heeft Max Verstappen de race telkens op zijn naam geschreven.

Als de Nederlander dit jaar wint, heeft hij de race voor de vierde keer op rij gewonnen en is hij de op één-na succesvolste coureur in Abu Dhabi. Alleen Lewis Hamilton heeft daar meer races gewonnen - vijf stuks.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties