F1 Nieuws

Verslagen Andretti-team komt met reactie na afwijzing door Formule 1-organisatie

Verslagen Andretti-team komt met reactie na afwijzing door Formule 1-organisatie
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Verslagen Andretti-team komt met reactie na afwijzing door Formule 1-organisatie

Verslagen Andretti-team komt met reactie na afwijzing door Formule 1-organisatie
Red Bull Content Pool

Woensdagavond werd bekend dat het team van Andretti Global niet zal mogen toetreden tot de Formule 1-grid in 2025 of -26. Daarvoor gaf de Formule 1-organisatie enkele redenen. Andretti Global zelf heeft inmiddels gereageerd op de afwijzing.

Lange tijd was er geen nieuws over de verdere stappen in de aanmeldprocedure van Andretti Global. De wereldautosportbond FIA keurde Andretti's verzoek eerder al goed, maar vanaf toen was het afwachten op de reactie van de commerciële rechtenhouder van de Formule 1, de FOM.

Verzoek afgewezen

Zij lieten dinsdagavond weten dat ze niet akkoord waren gegaan met het verzoek van Andretti Global om in 2025 of -26 op de Formule 1-grid te verschijnen. De redenen? Andretti Global zou onder meer te weinig waarde toevoegen aan de sport in zijn geheel.

Daarnaast zou de Formule 1 juist waarde toevoegen aan het merk 'Andretti'. Ook viel er te lezen dat Andretti mogelijk niet competitief genoeg zou zijn in de Formule 1 vanwege het feit dat ze een motor moesten inkopen bij één van de vier motorleveranciers in de Formule 1.

Kritiek

Online was er een hoop kritiek op het besluit van de Formule 1. Zo lieten hordes fans weten zich achter Andretti te scharen en ook IndyCar-coureurs reageerden op het nieuws. Zij lieten weten dat het IndyCar-kampioenschap alleen maar aan bekendheid zal winnen door het Andretti-nieuws.

"Werk gaat door"

Nu heeft ook de grote hoofdrolspeler zelf van zich laten horen. In het onderstaande statement is te lezen dat Andretti Global het oneens is met de beslissing van de FOM, maar dat het werk aan de Formule 1-bolide en het team daaromheen onverminderd door zal gaan.

"Andretti en Cadillac zijn twee succesvolle, mondiale motorsportorganisaties die zich samen willen inzetten om een echt Amerikaans Formule 1-fabrieksteam in de Formule 1 te krijgen dat zich met de beste constructeurs ter wereld kan meten", begint het statement.

"We zijn trots op de vooruitgang die we al hebben geboekt bij de ontwikkeling van een zeer competitieve auto en krachtbron met een zeer ervaren team erachter. Ons werk gaat in rap tempo door", aldus het statement. Vanaf 2028 is er een nieuwe mogelijkheid voor Andretti om toe te treden tot de Formule 1.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties