F1 Nieuws

Viaplay-analist adviseert Adrian Newey: 'Dat is het juiste eindstation'

Viaplay-analist adviseert Adrian Newey: 'Dat is het juiste eindstation'
DPPI/Panoramic/BSR Agency
F1 Nieuws

Viaplay-analist adviseert Adrian Newey: 'Dat is het juiste eindstation'

Viaplay-analist adviseert Adrian Newey: 'Dat is het juiste eindstation'
DPPI/Panoramic/BSR Agency

Deze week werd officieel bekend dat topontwerper Adrian Newey aan zijn laatste seizoen bezig is bij Red Bull Racing. De Engelsman laat het team uit Milton Keyens na bijna twintig jaar achter zich. Oud Formule 1 motor-ingenieur, Ernest Knoors, heeft de ideale bestemming voor Newey om nog één laatste keer aan het werk te gaan.

Newey laat Red Bull achter met een prijzenkast waar menig Formule 1-team jaloers op is. De Engelsman zou de interne machtsstrijd tussen Red Bull Oostenrijk en Thailand helemaal zat zijn en heeft daarom aan het topteam laten weten dat 2024 zijn laatste seizoen zal zijn bij de Oostenrijkse renstal. Voormalig motor-engineer Ernest Knoors denkt dat er voor Newey één optie is waar hij zijn indrukwekkende carrière kan afsluiten: Ferrari.

De Nederlander werkte in het verleden bij Ferrari en geeft aan dat het voor iedereen in het paddock een droom is om voor de Scuderia te werken. "Ik ben daar een beetje in bevooroordeeld. Kijk, uiteindelijk is Formule 1 het summum. Maar binnen de F1, als je dan nog een laatste uitdaging aanneemt en je gaat puur voor de emotie, dan denk ik dat Ferrari eigenlijk het juiste eindstation is", laat Knoors weten aan RacingNews365.

'Last dance' samen met Hamilton 

Knoors heeft ook samengewerkt met Newey. In 2006 leverde Ferrari de motor aan Red Bull, terwijl Knoors toen werkzaam was voor de motorafdeling van het Italiaanse topteam. "Als hij naar Ferrari gaat... hij woont in Engeland, werkt in Engeland. Bij Aston Martin zou hij heel goed in Engeland kunnen blijven en bij Mercedes ook. Dus dat zou eventueel ook nog een rol kunnen spelen. Maar als ik mijn geld er op in moet zetten, dan zien we hem binnenkort achter een lekker bordje pasta in Maranello", aldus de huidig Viaplay-analist.

Ferrari staat al jaren droog als het gaat om kampioenschappen. Na de rijderstitel van Kimi Raikkonen in 2007 en de constructeurstitel in 2008, heeft het team uit Maranello geen kampioenschap meer weten binnen te hengelen. Volgend seizoen komt Lewis Hamilton over van Mercedes, die in Italië zijn achtste wereldtitel wil veroveren. Wanneer Newey binnengehaald zou worden, kan dat een dodelijke combinatie worden, denkt ook Knoors.

"Ik denk dat Ferrari wel heel duidelijk aangeeft waar hun ambitie ligt, doordat ze Hamilton ook hebben gehaald. Met Fred Vasseur zijn ze goede stappen aan het maken. Als hij de ambitie heeft om bij een vierde team nog een keer het wereldkampioenschap te winnen, dan is dat een hele goede optie. Het zou wel een mooie afsluiting zijn van zijn carrière", sluit de Nederlander mee af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties