F1 Nieuws

Video: De finish van Pérez en Alonso gefilmd vanuit de pitstraat

Video: De finish van Pérez en Alonso gefilmd vanuit de pitstraat
F1 Nieuws

Video: De finish van Pérez en Alonso gefilmd vanuit de pitstraat

Video: De finish van Pérez en Alonso gefilmd vanuit de pitstraat

Het scheelde slechts 0.053 seconden tussen Fernando Alonso en Sergio Pérez op de finishstreep tijdens de Grand Prix van Brazilië. Rondenlang wist de Spanjaard de Red Bull-coureur achter zich te houden, maar op het einde leek het toch mis te gaan voor de tweevoudig wereldkampioen.

Pérez kwam in de allerlaatste meters ontzettend dichtbij, maar kwam uiteindelijk een halve autolengte tekort om een podium op te eisen in de race in Brazilië. Men zou denken dat de Mexicaan hier helemaal kapot van is, maar dat viel reuze mee, aangezien hij vooral heel trots was op zijn gevecht met Alonso.

Direct na de race liet Pérez weten dat andere coureurs kunnen leren van de manier van racen tussen hem en Alonso. Coureurs hoeven niet meteen te crashen of duwtjes uit te delen als ze op het scherpst van de snede racen, dat hebben zij bewezen, meende Pérez.

"Het was een intense strijd! We hebben alles geprobeerd. Helaas is het ons niet gelukt, maar [het podium] was welverdiend voor Fernando. We hadden een geweldig gevecht, heel eerlijk, tot het uiterste. Dit is iets waar veel coureurs van kunnen leren! De manier waarop we vandaag vochten, was hoe het moet. Ik sta nu aan de verkeerde kant, omdat ik uiteindelijk heb verloren, maar dat is prima, want het was een geweldig gevecht."

Sergio Pérez over het gevecht met Alonso

Finish van dichtbij gefilmd

Aan het einde van de race was het verschil tussen beide coureurs dus slechts 0.053 seconde en dat werd van wel héél dichtbij gefilmd. Sportjournalist Daniel Tyman stond in de pitstraat en wist op het laatste moment zijn telefoon naar het rechte stuk te wijzen, voor Alonso en Pérez met volle vaart op de finishlijn aan kwamen scheuren.

Dit leverde geweldige beelden op. Bekijk hieronder hoe klein het verschil tussen de Aston Martin- en Red Bull-coureur daadwerkelijk was, tijdens hun fotofinish op het Autódromo José Carlos Pace.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties