F1 Nieuws

Voormalig teamgenoot Lewis Hamilton aast op meerjarige deal in de Formule 1

Voormalig teamgenoot Lewis Hamilton aast op meerjarige deal in de Formule 1
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig teamgenoot Lewis Hamilton aast op meerjarige deal in de Formule 1

Voormalig teamgenoot Lewis Hamilton aast op meerjarige deal in de Formule 1
Red Bull Content Pool

Valtteri Bottas heeft zich uitgelaten over zijn toekomst in de Formule 1. De Fin, die momenteel uitkomt voor Sauber, gaat naar alle waarschijnlijkheid vertrekken bij het team dat vanaf 2026 wordt omgedoopt tot Audi. In een exclusief interview met Racingnews365 geeft Bottas een update over zijn situatie.

Na zijn vertrek bij Mercedes in 2021 is Bottas nooit meer op het podium terechtgekomen. De tienvoudig Grand Prix-winnaar is daardoor een beetje op de achtergrond terechtgekomen in de Formule 1. Het ziet er dan ook naar uit dat de Fin door de overname van Audi, aan zijn laatste seizoen bezig is bij Sauber.

Audi heeft geen haast 

Inmiddels heeft Audi Nico Hülkenberg al vastgelegd en heeft het ook een gigantische aanbieding gedaan aan Ferrari-coureur Carlos Sainz. De Spanjaard, die bij Ferrari plaats zal moeten maken voor Lewis Hamilton, is door het Duitse automerk gebombardeerd tot kandidaat nummer één. Dit heeft ertoe geleid dat Bottas met zijn management al verder aan het kijken is. Tóch geeft hij aan dat Audi nog steeds een optie is.

"Ik denk dat alles nog open ligt. Op dit moment is er nog geen deur dicht. Sommige teams hebben het al vastliggen, maar afgezien daarvan is het nog steeds een open situatie. Audi heeft duidelijk gemaakt dat ze de dingen niet overhaasten, maar tegelijkertijd betekent het dat ik naar andere opties moet kijken. We zijn ons bewust van de situatie en dat is waar we nu mee bezig zijn", zo laat Bottas weten.

Bottas ambieert meerjarige deal 

Bottas heeft geen zin in een Sergio Pérez-achtige formule, waardoor hij telkens een contract voor een jaar krijgt en dan zijn stinkende best moet doen. De Fin wil niet meedoen voor de opvulling, maar streeft serieuze doelen na. "Ik heb het gevoel dat ik dat nodig heb. Ik heb een project nodig met duidelijke doelen voor de komende jaren. Ik ben niet geïnteresseerd in een contract voor één jaar, om maar in de sport te zitten. Ik wil iets stabiels hebben met doelen die we samen kunnen nastreven", aldus Bottas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties