F1 Nieuws

Wederom een kletsnat Monaco? Kans op regenrace stijgt met de dag

Wederom een kletsnat Monaco? Kans op regenrace stijgt met de dag
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Wederom een kletsnat Monaco? Kans op regenrace stijgt met de dag

Wederom een kletsnat Monaco? Kans op regenrace stijgt met de dag
Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Monaco lijkt steeds meer af te stevenen op een regenrace. De vorige race, de Grand Prix van Emilia-Romagna werd afgelast wegens wateroverlast, maar de Formule 1 lijkt dit weekend niet te ontkomen aan regenval.

Vorige week zag het er al naar uit dat de race op het stratencircuit in Monte Carlo een natte zou worden en hoe dichterbij we bij de start van het weekend komen, hoe groter die kans wordt. Op de donderdag, één dag voor het Formule 1-geweld start in Monaco, is de kans op regen namelijk nóg groter dan aan het begin van de week.

Natte zondag? 

Op vrijdag en zaterdag lijken de coureurs zich niet zo veel zorgen te hoeven maken om neerslag. De eerste dag dat de rijders in actie komen, waar ze de eerste en tweede vrije training rijden, heeft slechts 5% kans op regen tijdens de sessies.

De zaterdag heeft al iets meer kans op neerslag, maar de coureurs hoeven zich dan nog steeds geen grote zorgen te maken. Als de kwalificatie verreden wordt, is de kans op regen slechts 21%. Maar daar zit ook gelijk het probleem.

Dan de zondag... Op het tijdstip dat de Grand Prix van start gaat, is de kans op regen 82%. Tot aan het einde van de race zal dat niet dalen onder de 79%, waardoor we bijna met zekerheid kunnen zeggen dat het gaat regenen tijdens de Grand Prix.

Afstelling

En daar zit ook gelijk het probleem. Als de race op zondag nat wordt, moeten teams hun auto's daarop afstellen, wat ten koste gaat van de prestaties in de kwalificatie, als het droog is. Er zullen ook teams zijn die erop gokken dat de race toch droog blijft en dus met een betere afstelling zullen gaan beginnen aan de kwalificatie.

Dit kan ervoor zorgen dat er een chaotische race gaat plaatsvinden in de straten van Monaco, waar de races de laatste jaren nogal teleurstelden.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties