F1 Nieuws

Fernando Alonso krijgt concurrentie uit onverwachtse hoek voor Aston Martin-zitje

Fernando Alonso krijgt concurrentie uit onverwachtse hoek voor Aston Martin-zitje
Aston Martin F1 Media
F1 Nieuws

Fernando Alonso krijgt concurrentie uit onverwachtse hoek voor Aston Martin-zitje

Fernando Alonso krijgt concurrentie uit onverwachtse hoek voor Aston Martin-zitje
Aston Martin F1 Media

Door de toekomstige samenwerking tussen Aston Martin en Honda lijkt een nieuw contract van Fernando Alonso ineens niet meer zo zeker. Honda-president Koji Watanabe en Aston Martin-topman Martin Whitmarsh laten namelijk weten dat Yuki Tsunoda zichzelf momenteel in de kijker speelt bij het Engelse team.

Honda gaat Aston Martin vanaf 2026 van motoren voorzien. De Japanse autofabrikant zal dus ook na 2025 actief zijn in de Formule 1. Tot die tijd voorziet Honda Red Bull en AlphaTauri nog van motoren. Als de samenwerking tussen Red Bull en Honda ten einde komt, zal Red Bull haar eigen motoren gaan produceren op de Red Bull-campus in Milton Keynes (Red Bull Powertrains).

Kans voor Tsunoda?

Aangezien Honda een Japanse fabrikant is en Tsunoda een Honda-protegé is, werden er al snel vragen gesteld over een toekomstige transfer van de jonge Japanner naar het team van Aston Martin. Volgens Watanabe presteert Tsunoda momenteel goed, maar duurt het nog even voordat Honda officieel in zee gaat met Aston Martin. Met andere woorden: kan Tsunoda zijn goede vorm vasthouden tot en met 2026? "Natuurlijk hebben we de voorkeur voor jonge, competitieve Japanse coureurs. We hebben echter nog drie jaar te gaan en dus is het een beetje vroeg om dingen te plannen", zegt Watanabe. Volgens de Japanner kiest Aston Martin daarnaast ook zelf haar coureurs. "Uiteindelijk nemen wij ook niet de beslissing over wie er rijdt bij Aston Martin."

Aston Martin onder de indruk

Honda is dus onder de indruk van de prestaties van Tsunoda, maar ook Aston Martin-topman Whitmarsh heeft zich positief uitgelaten over de jonge Japanner. Volgens de Brit maakt Tsunoda dit seizoen namelijk een erg goede indruk. "Yuki is nog steeds erg jong, maar heeft al veel ervaring. Hij heeft sinds zijn debuut veel progressie geboekt. Voor 2026 zal ons rijdersduo langzaamaan vorm beginnen te krijgen en ik denk dat zowel Honda als Aston Martin de twee beste coureurs in hun auto willen zien zitten."

Volgens Whitmarsh is het daarom belangrijk dat er aan Tsunoda wordt gedacht voor 2026. "Tsunoda moet zeker overwogen worden als kandidaat voor 2026. Ik ben er zeker van dat hij graag in een Honda-aangedreven motor rijdt. Laten we voor nu afwachten hoe hij zich ontwikkeld voordat we serieuze gesprekken gaan voeren", aldus de Aston Martin-topman.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties