F1 Nieuws

Williams heeft in Japan wederom slecht nieuws voor Logan Sargeant

Williams heeft in Japan wederom slecht nieuws voor Logan Sargeant
Williams F1 Media
F1 Nieuws

Williams heeft in Japan wederom slecht nieuws voor Logan Sargeant

Williams heeft in Japan wederom slecht nieuws voor Logan Sargeant
Williams F1 Media

Williams-coureur Logan Sargeant moest in Australië de kwalificatie op zaterdag en de race op zondag toekijken vanuit de garage. De Amerikaan had namelijk geen auto om te rijden in de rest van het weekend. Dit was overigens niet zijn eigen schuld, maar de schuld van zijn teamgenoot, Alex Albon.

Albon crashte zijn Williams-bolide hard tijdens de eerste vrije training op het Albert Park Circuit, waardoor de krachtbron, de versnellingsbak én het chassis flink beschadigd waren. Vooral dat laatste was een probleem voor het team uit Woking, omdat er namelijk geen reservechassis aanwezig was in Melbourne. Even later meldde teambaas James Vowles dat er helemaal geen reservechassis is bij Williams.

Hierdoor was er nog maar één chassis over voor Sargeant en Albon en Vowles maakte de keuze om Albon hier gebruik van te laten maken, omdat hij de meeste kans maakte op punten in Australië. Dit betekende dat Sargeant de race niet mocht rijden, zonder daar zelf schuldig aan te zijn. Maar daar houdt het slechte nieuws niet op voor de Amerikaan.

Gerepareerd chassis voor Sargeant

In Japan zal Sargeant, die als vierde eindigde in het 2022 Formule 2-kampioenschap, het gerepareerde chassis van Albon tot zijn beschikking hebben. Door alle reparaties is dat chassis net wat zwaarder dan zijn eigen chassis was, die weer in handen is van Albon op Suzuka. Dat bevestigt Sargeant in Japan.

"Ja, ik heb de gerepareerde, gewoon omdat de werkdruk om de auto's weer om te schakelen veel te groot zou zijn voor de monteurs", aldus de teamgenoot van Albon. Maar Sargeant geeft wel aan dat het een minder groot nadeel is dan hij aan het begin van de week dacht dat het zou zijn. 'Zijn' chassis voor dit weekend is namelijk beter gerepareerd dan verwacht en is daardoor niet kilo's, maar grammen zwaarder.

"De reparatie van het chassis ging beter dan verwacht. Ik geloof dat het maar 100 gram zwaarder is. Dat is dus vrijwel niets."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties