F1 Nieuws

Toto Wolff neemt ingrijpende beslissing voorafgaand aan GP Japan

Toto Wolff neemt ingrijpende beslissing voorafgaand aan GP Japan
BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff neemt ingrijpende beslissing voorafgaand aan GP Japan

Toto Wolff neemt ingrijpende beslissing voorafgaand aan GP Japan
BSR Agency

Aankomend weekend zou Mercedes het eigenlijk moeten doen zonder Toto Wolff, tijdens het Grand Prix-weekend in Japan. Het team van Lewis Hamilton en George Russell had voor de start van het seizoen al besloten dat de teambaas niet naar Suzuka af zou reizen, wegens de steeds voller wordende kalender. Ook in 2023 sloeg Wolff de GP van Japan over.

Daar nam Jerome D'Ambrosio zijn taken over bij Mercedes. Overigens gaat de Belg, beoogd opvolger van Toto Wolff als teambaas van Mercedes, binnen afzienbare tijd de overstap maken naar Ferrari, net als Lewis Hamilton. Dit seizoen zou Wolff wederom niet aanwezig zijn in Japan, omdat hij van mening is dat zijn team het ook zonder hem zou moeten kunnen overleven. Maar hij heeft een ingrijpende beslissing genomen: Wolff reist toch af naar Suzuka.

De Mercedes-baas zal gewoon in de paddock te vinden zijn, waar hij het team zal ondersteunen. Door de slechte resultaten van Mercedes in de eerste drie races - de Duitse renstal staat op dit moment vierde in het kampioenschap met slechts 26 punten - heeft Wolff besloten dat ze nu niet zonder een échte leider kunnen. Hij is dus op zijn eerdere beslissing, om tijdens de Grand Prix van Japan thuis te blijven, teruggekomen.

Wolff ziet kansen voor Mercedes

Hoewel Mercedes geen geweldige start heeft gekend aan het 2024 Formule 1-seizoen, is de Oostenrijker van mening dat dat allemaal omgedraaid kan worden in Japan. Op het iconische Suzuka is Lewis Hamilton normaliter sterk - hij wist daar immers al vier keer te winnen - en de W15 is in de ogen van Wolff niet zo slechts als de resultaten doen vermoeden.

"Het is goed om dit weekend weer te racen in Japan, na een moeilijk weekend in Australië. De auto heeft dit jaar af en toe goede prestaties laten zien, maar we hadden moeite om die op de kritieke momenten te leveren. Sinds Melbourne hebben we ons gericht op het verbeteren van de consistentie van de W15", begint Wolff op de website van Mercedes.

"Suzuka staat bekend om zijn mix van beroemde snelle bochten en bochten met lage snelheid. De hoogteverschillen vormen een heel andere uitdaging dan de circuits waar we tot nu toe hebben gereden. Het is een goede gelegenheid om voort te bouwen op onze lessen en het werk te analyseren dat sinds Australië is gedaan."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties