F1 Nieuws

Williams lijkt slecht nieuws te hebben voor Logan Sargeant in aanloop naar GP Japan

Williams lijkt slecht nieuws te hebben voor Logan Sargeant in aanloop naar GP Japan
Williams F1 Media
F1 Nieuws

Williams lijkt slecht nieuws te hebben voor Logan Sargeant in aanloop naar GP Japan

Williams lijkt slecht nieuws te hebben voor Logan Sargeant in aanloop naar GP Japan
Williams F1 Media

Logan Sargeant mocht tijdens de Grand Prix van Australië niet meedoen, omdat hij geen auto had om in te rijden. Dat was overigens niet zijn eigen schuld, maar de schuld van zijn teamgenoot. Alex Albon crashte zijn Williams-bolide tijdens de eerste vrije training, waarna de monteurs ontdekten dat het chassis, de motor en de versnellingsbak beschadigd waren.

De motor en de versnellingsbak nemen WIlliams af van Mercedes, waardoor deze op voorraad waren in Australië, mocht Albon deze nodig hebben voor de rest van het weekend. Maar het chassis bouwt men in Grove zelf. Daar hebben de medewerkers van Williams in de winter zó hard gewerkt aan het nieuwe ontwerp, dat er geen tijd was om een reservechassis te ontwikkelen. Dat betekende dat Albon geen auto had voor de rest van het weekend in Australië.

Omdat Williams-teambaas James Vowles van mening was dat Albon meer kans maakte op het scoren van punten dan Logan Sargeant, besloot het team om de Amerikaan uit zijn auto te zetten en deze voor de rest van het weekend 'uit te lenen' aan Alex Albon. Max Verstappen zei daarover dat hij, als hij in de schoenen van Sargeant zou staan, al lang het vliegtuig naar huis had gepakt, maar de Williams-coureur bleef netjes het team bijstaan op zaterdag en zondag. Toch lijkt er nog meer slecht nieuws onderweg.

Sargeant krijgt mogelijk zwaarder chassis

De Williams-monteurs zijn op dit moment hard aan het werk om het gebroken chassis van Alex Albon te repareren, maar deze gaat daarna hoogstwaarschijnlijk niet terug naar de Thai. Als het ze lukt om het chassis voor de start van het GP-weekend in Japan te maken, zal deze naar Logan Sargeant gaan. Wederom omdat Albon meer kans heeft op het scoren van punten en dus een betere auto nodig heeft.

Het chassis van Sargeant zal namelijk een stuk zwaarder zijn, wegens alle reparaties die zijn uitgevoerd aan de auto. James Vowles liet na de GP van Australië weten dat het een race tegen de klok wordt om met twee auto's aan de start te verschijnen in Suzuka, maar dat hoe dan ook gaat gebeuren. Hoe zeer Sargeant zal kunnen racen met zijn chassis, kan de Brit niet zeggen.

"We hebben zeker twee chassis in Japan, maar nee, ik denk niet dat dat derde chassis er komt door de werkdruk die we nu hebben door deze verandering. De middelen zijn niet oneindig. Je kunt ze gebruiken om ervoor te zorgen dat we twee auto's hebben met de juiste hoeveelheid reserveonderdelen in Japan of het extra chassis", laat Vowles weten bij Speedcafe.

Toch kan hij ook niet uitsluiten dat Williams mogelijk wederom maar met één auto gaat racen in Japan: "Het moet allemaal haalbaar zijn, aangezien de auto op zaterdag vertrokken is en we dus meer dan een week hebben. Maar niemand kan 100% zekerheid geven."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties