Russell over chaotische 48 uur: ‘Werd om 2 uur ’s nachts gebeld door Toto’

Mercedes F1 Team

Dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat Lewis Hamilton positief is getest op het coronavirus. De coureur kan daarom niet deelnemen aan de grote prijs van Sakhir. George Russell is de man die de zevenvoudig wereldkampioen dit weekend vervangt.

Vanaf het moment dat het nieuws bekend werd gemaakt over Hamilton ging het los. Russell heeft een paar chaotische uren achter de rug. Mercedes moest namelijk met spoed opzoek naar een vervangende coureur. Het team dacht uiteindelijk aan de Williams-coureur en belde hem midden in de nacht op met de vraag of hij dit weekend in een andere auto wil stappen.

Gistermiddag verscheen Russell in zijn Mercedes-outfit op het circuit van Bahrein voor de persconferentie. Hier vertelde hij onder andere hoe hij de afgelopen twee dagen heeft ervaren. “Ik werd dinsdagnacht om 2 uur ’s nachts gebeld door Toto. Ik stond in de badkamer en dat was best ongemakkelijk”, begint de Brit.

“Vervolgens vertelde Wolff over het nieuws van Lewis. ‘Het gaat goed met Lewis, hij voelt zich goed, maar we willen dat jij gaat rijden’”, zei Toto tegen George. “Ik heb natuurlijk weinig geslapen vannacht. De dag daarna had ik 64 gemiste oproepen van allerlei verschillende mensen”, aldus de Williams-coureur over zijn hectische dagen.

Net binnen