F1 Nieuws

'Ferrari opent aanval op Red Bull met geheime test in Italië'

'Ferrari opent aanval op Red Bull met geheime test in Italië'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Ferrari opent aanval op Red Bull met geheime test in Italië'

'Ferrari opent aanval op Red Bull met geheime test in Italië'
Red Bull Content Pool

Het team van Ferrari zal op het circuit van Fiorano, het testcircuit van Ferrari, een geheime test uitvoeren met de nieuwe SF24, de EVO-versie van de wagen. De nieuwe bolide zal flink wat snufjes van de RB20 hebben. Hiermee hoopt de Scuderia de aanval te kunnen openen op Red Bull.

Voor Ferrari is het huidige seizoen goed begonnen. In Australië won Carlos Sainz de race en ook hebben de beide Ferrari-coureurs al flink wat podiumplaatsen weten te bemachtigen. Mede hierdoor, maar ook door de soms mindere vorm van Sergio Pérez en de uitvalbeurt van Max Verstappen, staat Ferrari met 187 punten slechts 52 punten achter Red Bull in het constructeurskampioenschap.

In het rijderskampioenschap staat Charles Leclerc op de derde plaats. Het gat naar Max Verstappen bedraagt 38 punten. Pérez is meer binnen handbereik voor de Monegask, aangezien Pérez met 103 punten slechts vijf punten voor de Ferrari-coureur staat.

Ferrari opent de aanval

Onder leiding van teambaas Frédéric Vasseur hoopt Ferrari echter op meer dan wat podiumplaatsen en één overwinning. Tijdens de races moet het team Red Bull het vuur aan de schenen kunnen leggen. Om dat te bewerkstelligen komt de Italiaanse formatie op het circuit van Imola met een groot pakket aan nieuwe onderdelen op de proppen.

'Geheime' filmdag

Om de transitie van de SF24 naar de SF24-EVO, de naam alleen al geeft aan hoe groot de update zal zijn, zo soepel mogelijk te laten verlopen, heeft Ferrari een tweedaagse filmdag gepland op het eigen testcircuit van Fiorano. Dat weet het doorgaans goed geïnformeerde FORMU1A.UNO te melden.

Daar zullen Leclerc en Sainz ieder 100 kilometer afleggen met de nieuwe bolide. Teams mogen in totaal twee filmdagen per jaar afwerken voor promotionele doeleinden. Op prestatieniveau hebben teams niet zoveel aan een filmdag, aangezien er met speciale Pirelli-banden wordt gereden.

Red Bull-achtige update

Maar wat houdt die grote update van Ferrari dan precies in? Volgens FORMU1A.UNO brengt Ferrari een Red Bull-achtige sidepod inlaat mee naar Imola. In plaats van de 'overbite' gaat Ferrari naar verluidt de overstap maken naar een 'underbite' sidepod. Dit is ook te zien op de RB20 van Verstappen en Pérez.

In het begin van het seizoen baarde Red Bull opzien met de 'shark mouth inlet' van de RB20, maar nu lijkt Ferrari dus ook de kant op te gaan van Red Bull.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties