Van telefoontje tot vrije training: de bizarre 24 uur van Nico Hülkenberg!

Racing Point F1 Media

Nadat Sergio Perez positief is getest op het coronavirus, moest Racing Point met spoed op zoek gaan naar een vervangende coureur. Dat hebben ze goed voor elkaar, want niemand minder dan Nico Hülkenberg keert dit weekend terug in de Formule 1. 

Hülkenberg heeft vorig jaar afscheid moeten nemen van de Formule 1, nadat hij zijn stoeltje bij Renault moest overhandigen aan Esteban Ocon. Gelukkig heeft het niet lang hoeven duren totdat de Duitser terugkeerde.

Gisteren kreeg hij namelijk om 3 uur een telefoontje van Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer met de vraag of hij Perez over wilde nemen. Hij twijfelde geen moment en ging vanaf dat moment een bizarre 24 uur tegemoet.

Vier uur na het belletje kwam hij aan met het vliegtuig in Groot-Brittannië. Hij moest toen direct door naar de fabriek om zijn stoeltje te gaan passen. Het was een lang bezoekje, want hij was pas om 2 uur ’s nachts klaar. Hij had dan ook een korte nacht, omdat hij om 7 uur op moest staan om in de simulator te kruipen.

Daarna ging hij naar het circuit en ook daar kroop hij direct in de simulator. Het is namelijk lang geleden dat de coureur heeft geracet, dus moest er veel geoefend worden. Gistermiddag kon hij eindelijk de baan op voor VT1, daar haalde hij de negende plek. In de tweede vrije training eindigt hij P7.

Zie de 24 uur van Nico hieronder in foto’s op zijn Instagram.

View this post on Instagram

the last 24 hours🤠 #hulkenback @f1 @racingpointf1

A post shared by Nico Hülkenberg (@hulkhulkenberg) on

Volg GP33 op Facebook

Ben jij een échte Max fan?
Klik op: Vind ik leuk, en mis niks!

Net binnen