F1 Nieuws

Alexander Albon tekent meerjarige contractverlenging bij Williams

Alexander Albon tekent meerjarige contractverlenging bij Williams
BSR Agency
F1 Nieuws

Alexander Albon tekent meerjarige contractverlenging bij Williams

Alexander Albon tekent meerjarige contractverlenging bij Williams
BSR Agency

Williams-coureur Alexander Albon heeft zijn contract bij Williams verlengd. De Thais-Britse coureur zou eigenlijk tot en met 2025 bij Williams rijden, maar heeft daar nu dus enkele jaren aan vast geplakt. Met zijn nieuwe deal rijdt Albon tot minimaal 2027 bij het team van Williams.

Albon debuteerde in 2019 in de Formule 1 bij het toenmalige team van Toro Rosso (nu bekend als Visa Cash App RB, VCARB of simpelweg RB). In de tweede helft van 2019 werd Albon de vervanger van Pierre Gasly bij Red Bull. Naast Max Verstappen liet Albon zo nu en dan goede dingen zien, maar toch werd hij aan het einde van 2020 ingeruild voor Sergio Pérez.

Lange tijd was Albon de test- en reservecoureur van Red Bull, maar in 2022 kwam daar verandering in. Albon werd aan het einde van 2021 namelijk aangesteld als de vervanger van de naar Mercedes vertrokken George Russell bij Williams. Bij het team uit Grove rijdt Albon sindsdien goede wedstrijden en heeft hij het team afgelopen seizoen naar de zevende stek in het constructeurskampioenschap weten te helpen.

Albon reageert op contractverlenging

Enige tijd zwierf de naam van Albon rond in het Mercedes-geruchtencircuit. De Thais-Britse coureur zou namelijk een goede opvolger zijn van Lewis Hamilton. Aan die geruchten komt nu echter een einde, aangezien Albon een nieuwe meerjarige deal bij Williams heeft getekend.

Albon zelft reageert verheugd op het nieuws. "Ik ben ongelooflijk blij om bij Williams Racing te blijven en om met zo'n getalenteerd en toegewijd team te blijven werken. Het is een moeilijke start van het jaar geweest, maar sinds we bij Williams werken hebben we samen veel vooruitgang geboekt en ik heb de enorme veranderingen achter de schermen gezien om ons terug te brengen naar de top van de grid", begint Albon zijn statement.

"Dit is een langetermijnproject waar ik echt in geloof en waar ik een sleutelrol in wil spelen. De reis zal tijd kosten, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we het juiste team samenstellen om vooruit te komen en de komende jaren grootse dingen te bereiken", aldus de Thais-Britse rijder.

Vowles laat van zich horen

Ook Williams-teambaas James Vowles reageeerde op het nieuws. "We zijn verheugd om Alex' toekomst op lange termijn veilig te stellen bij Williams Racing. Hij heeft uitzonderlijk talent, technische input en toewijding voor het doel en dit is een enorme blijk van vertrouwen in Williams en de reis terug naar de competitie waar we aan bezig zijn", begint de voormalig Mercedes-topman.

"Sinds zijn komst heeft Alex consequent laten zien dat hij onder druk kan presteren en hem voor de lange termijn contracteren is een groot stuk van de puzzel om ons hoger op de grid te krijgen", aldus Vowles.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties