F1 Nieuws

Logan Sargeant onder de indruk van zichzelf: 'Ik ben nu naar de laatste tienden aan het zoeken'

Logan Sargeant onder de indruk van zichzelf:  'Ik ben nu naar de laatste tienden aan het zoeken'
BSR Agency
F1 Nieuws

Logan Sargeant onder de indruk van zichzelf: 'Ik ben nu naar de laatste tienden aan het zoeken'

Logan Sargeant onder de indruk van zichzelf:  'Ik ben nu naar de laatste tienden aan het zoeken'
BSR Agency

Volgens Logan Sargeant is zijn 2024 Formule 1-seizoen redelijk aan het verlopen. De Amerikaan krijgt veel kritiek van buitenaf, wegens het grote verschil in snelheid tussen hem en teamgenoot Alex Albon, maar daar is Sargeant het niet mee eens. Volgens de Williams-coureur presteert hij sterk en hoeft hij nog maar een klein beetje tijd te vinden om Albon structureel bij te houden.

Vlak voor de start van het Grand Prix-weekend in Miami gingen er geruchten rond dat Logan Sargeant zijn laatste race zou gaan rijden op het Miami International Autodrome. Williams had bij de FIA namelijk dispensatie aangevraagd voor Kimi Antonelli, in de hoop dat de zeventienjarige coureur vanaf de Grand Prix van Emilia-Romagna plaats zou kunnen nemen in de bolide naast Alex Albon. Maar van die geruchten bleek niks waar, aangezien Sargeant aankomend weekend gewoon in de FW-46 zal rijden op Imola.

Maar de geruchten rondom Sargeant zijn er natuurlijk niet voor niets. De Amerikaan krijgt flink wat kritiek te verduren, omdat hij het zitje bij Williams niet waard zou zijn, volgens zijn criticasters. Sargeant zou te veel crashen en te weinig punten scoren. Daarnaast zou zijn achterstand op teamgenoot Alex Albon te groot zijn. Maar tegenover Motorsport.com laat Sargeant weten dat daar niks van waar is. Hij zit dichter bij Albon dan men denkt en hij heeft nog maar een klein zetje nodig om structureel te vechten met zijn teamgenoot.

"Ik doe gewoon mijn werk zo goed mogelijk. Als ik sinds Australië kijk, heb ik het gevoel dat het relatief goed is gegaan, qua tempo en in Japan wist ik er bijna alles uit te halen. China was natuurlijk teleurstellend, maar in Miami heb ik het gevoel dat ik het goed heb gedaan. Dus... Ik ben nu gewoon op zoek naar die laatste tienden", aldus Sargeant.

Zitje bij Williams

Als hij gevraagd wordt of hij bang is voor zijn zitje bij Williams, laat de man uit Fort Lauderdale weten dat dat niet het geval is. Dit vanwege gevoerde gesprekken met teambaas James Vowles: "Nee, dat zou ik niet zeggen. Ik zou het niet zeggen, nee. Ik heb intern met James gesproken. Ik sprak met mijn managers. Wat daar is besproken, wordt allemaal intern gehouden. Ik ga niets zeggen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties