F1 Nieuws

Bernie Ecclestone ziet probleem voor Lewis Hamilton: 'Zou mij verbazen'

Bernie Ecclestone ziet probleem voor Lewis Hamilton: 'Zou mij verbazen'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Bernie Ecclestone ziet probleem voor Lewis Hamilton: 'Zou mij verbazen'

Bernie Ecclestone ziet probleem voor Lewis Hamilton: 'Zou mij verbazen'
Mercedes F1 Media

Als het aan Bernie Ecclestone ligt, gaat Lewis Hamilton helemaal niet naar Ferrari. De voormalig eigenaar van de Formule 1 verwacht niet dat de zevenvoudig wereldkampioen de overstap gaat maken.

Op maandag kwam het gerucht naar buiten dat Ferrari een aanbod aan het voorbereiden was op Lewis Hamilton. De Italiaanse renstal zou de Brit een contract ter waarde van 40 miljoen pond per jaar aan willen bieden, waarmee hij flink omhoog zou gaan qua salaris. Ook zou Hamilton al contact hebben gehad met Ferrari-voorzitter John Elkann.

Maar volgens Ecclestone is er geen enkele aanwijzing dat Hamilton naar Ferrari vertrekt. Vanuit beide kanten zijn er redenen om niet met elkaar in zee te gaan, wat volgens Bernie alles te maken heeft met het feit dat de teams uiterst tevreden zijn over de coureurs die ze nu hebben.

"Ik zou erg verrast zijn als Ferrari Leclerc wil weg doen om Lewis te tekenen. Ze zijn namelijk echt verliefd op Leclerc en Lewis heeft al laten weten dat hij ook na zijn vertrek uit de F1 verbonden wil blijven aan Mercedes, dus het zou mij ook verbazen als hij daar wil vertrekken", begint Ecclestone bij Press Association.

Ferrari niks beter dan Mercedes

Mocht Ferrari inderdaad een bod hebben gedaan om Hamilton, dan is Ecclestone er nog steeds niet van overtuigd dat dat de juiste keuze zou zijn voor de Brit. Bij Mercedes heeft hij evenveel kans om voor de titel te strijden als bij Ferrari, waar het vroeg of laat toch een keer misgaat.

"Als ik Lewis was en ik zou zien dat Leclerc weg zou willen bij Ferrari, dan zou ik mij daar zorgen over maken. Daarnaast weet ik niet of hij beter af is bij Ferrari dan waar hij nu zit. Hij kent alles en iedereen binnen Mercedes en de mensen daar hebben veel respect voor hem", aldus de voormalig F1-eigenaar.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties