F1 Nieuws

Carlos Sainz verwacht oorwassing van Max Verstappen in Japan

Carlos Sainz verwacht oorwassing van Max Verstappen in Japan
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Carlos Sainz verwacht oorwassing van Max Verstappen in Japan

Carlos Sainz verwacht oorwassing van Max Verstappen in Japan
DPPI/BSR Agency

Ferrari-coureur Carlos Sainz leefde een aantal dagen op een roze wolk, nadat hij de Grand Prix van Australië had weten te winnen. De Spanjaard keerde in Melbourne terug van een blindedarmoperatie, welke twee weken daarvoor plaatsvond, maar wist zelfs zonder compleet te zijn hersteld een overwinning uit het vuur te slepen.

In Saoedi-Arabië moest Sainz het strijdtoneel vroegtijdig verlaten door een blindedarmontsteking, welke direct operatief werd verwijderd in Jeddah. In de twee weken die daarop volgden heeft hij amper kunnen trainen en kende hij veel pijn, maar dat weerhield hem er niet van om tijdens de GP van Australië in de Ferrari SF-24 te stappen. Het is maar goed dat Sainz dat deed, aangezien hij aan het einde van het weekend als winnaar op het podium stond.

De Spanjaard, die volgend jaar nog altijd zonder stoeltje zit, werd wat geholpen door de uitvalbeurt van Max Verstappen, maar wist daarna op geweldige wijze zijn Ferrari te besturen, wetende dat hij nog altijd herstellende was van zijn operatie. Echter weet Sainz dat het dit weekend een stuk lastiger wordt om weer een dergelijke prestatie neer te zetten. De Red Bull RB20 is op Suzuka gewoonweg te sterk, terwijl de Ferrari in Japan hoogstwaarschijnlijk tekort gaat komen.

"Het wordt een uitdagend circuit voor ons. Ik denk dat dit vorig jaar één van onze moeilijkste weekenden was, in vergelijking met Red Bull. Vier of vijf maanden geleden zaten we hier, denk ik, op zeven of acht tienden achterstand. Het is dus zaak om te kijken waar we dit jaar staan en uit te vinden of we in ieder geval dichterbij zijn gekomen", begint Sainz bij Formu1a.uno.

Paar tienden achterstand

Sainz verwacht dan ook dat Ferrari een paar tienden achterstand zal hebben op Red Bull - en in het bijzonder Max Verstappen - in Japan. Overigens loopt het Italiaanse team nog altijd een beetje achter Red Bull Racing aan, maar door de overwinning in Australië lijkt het gat een stuk kleiner. Sainz waarschuwt de Ferrari-fans dat er nog wel een stap gemaakt moet worden voor ze Verstappen écht aan kunnen vallen voor de titel.

"De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we in Australië erg sterk leken, maar ik denk dat het in dit soort gevallen genoeg is om het gemiddelde van de eerste drie races te nemen. En ik denk dat het gemiddelde zegt dat we nog steeds een paar tienden achter liggen op Red Bull en dat we waarschijnlijk een grote update nodig hebben, vooral op circuits als Suzuka, om hen te bestrijden", aldus de drievoudig GP-winnaar.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties