F1 Nieuws

Charles Leclerc legt titel naast zich neer: 'Eerst zaken begrijpen'

Charles Leclerc legt titel naast zich neer: 'Eerst zaken begrijpen'
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Charles Leclerc legt titel naast zich neer: 'Eerst zaken begrijpen'

Charles Leclerc legt titel naast zich neer: 'Eerst zaken begrijpen'
Ferrari F1 Media

Ferrari-coureur Charles Leclerc ziet de rest van het 2022-seizoen somber in. De Monegask staat 80 punten achter Max Verstappen en ook zijn team werkt vaker niet dan wel mee. Leclerc durft zelfs te stellen dat er momenteel niet meer aan de titel kan worden gedacht voordat er zaken anders worden geregeld binnen zijn renstal.

Door zijn overwinning kon Verstappen verder uitlopen op rivaal Leclerc. Het gat van 80 punten lijkt onoverbrugbaar en nog nooit in de F1-geschiedenis kwam iemand terug van een dermate grote achterstand. Het puntenverlies van Ferrari in Hongarije lijkt achteraf erg overbodig, zeker gezien het feit dat beide Red Bull-coureurs op P10 en -11 begonnen aan de GP.

Toch werden er meerdere strategische blunders gemaakt door Ferrari. Hierdoor kon Red Bull profiteren en verder uitlopen in beide WK's. Bij de constructeurs staat Red Bull nu zelfs 97 punten voor op de Italiaanse equipe. Om beide kampioenschappen te winnen, lijkt er een wonder nodig. Ook Leclerc ziet dit in en wil liever niet meer aan het kampioenschap denken voordat er intern het een en ander wordt aangepast bij Ferrari.

Lastige opgave

"Voordat we aan een kampioenschap willen denken, moeten er eerst een aantal zaken worden begrepen binnen ons team", zegt Leclerc in gesprek met RacingNews365. "Doen we dat niet, dan wordt het echt een heel moeilijk verhaal. Als je kijkt naar de afgelopen twee races, dan kun je zeggen dat we flinke stappen hebben gemaakt. Toch is er nog een andere stap die we moeten zetten, een laatste stap. Het wordt moeilijk, maar ik heb er vertrouwen in dat het ons als team gaat lukken", besluit de Monegask.

De volgende GP staat in het laatste weekend van augustus gepland. De Belgische GP zou ook gelijk de laatste Grand Prix van België kunnen zijn voor de nabije toekomst.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties