F1 Nieuws

Charles Leclerc sluit zich aan bij Lewis Hamilton en spreekt zich uit over Adrian Newey

Charles Leclerc sluit zich aan bij Lewis Hamilton en spreekt zich uit over Adrian Newey
BSR Agency
F1 Nieuws

Charles Leclerc sluit zich aan bij Lewis Hamilton en spreekt zich uit over Adrian Newey

Charles Leclerc sluit zich aan bij Lewis Hamilton en spreekt zich uit over Adrian Newey
BSR Agency

Ferrari-coureur Charles Leclerc is vol goede moed afgereisd naar Imola. De Monegask denkt dat Ferrari met nieuwe updates op haar thuiscircuit goed voor de dag kan komen. Daarnaast reageert hij op de geruchten rondom Adrian Newey, die veel in verband wordt gebracht met Ferrari.

De laatste overwinning van Leclerc dateert alweer van de zomer van 2022. Toen wist hij na een lang gevecht met Max Verstappen de Grand Prix van Oostenrijk te winnen. Sindsdien heeft de Monegask geen een race meer gewonnen, maar op het circuit Autodromo Enzo e Dino Ferrari hoopt hij daar verandering in te brengen.

Leclerc denkt dat het circuit van Imola wel redelijk goed ligt voor de SF24. Ferrari zal met de eerste grote updates van het seizoen komen, dus de verwachtingen zijn hoog gespannen. Afgelopen weken zijn er veel geruchten naar buiten gekomen vanuit Italië, waarin gezegd wordt dat de update minimaal drie à vier tienden tijdswinst zou moeten genereren. Mocht dat kloppen, is Ferrari in één klap het snelste team op de baan. Charles Leclerc is nog wat voorzichtiger als het gaat om tijdswinst met deze update.

"Ik hoop dat we het volledige potentieel van de auto zien. Ik weet niet wat de werkelijke waarde van dit pakket zal zijn, omdat we het voornamelijk op de simulator hebben getest", laat Leclerc weten tegenover Motorsport.com. "Dat gezegd hebbende, hoop ik dat de gegevens die we verwachten in Imola zullen worden bevestigd, ook al is dit niet het ideale circuit om uit te vinden en zullen we misschien op andere circuits moeten wachten voordat we de volledige waarde van de nieuwe functies kunnen zien", aldus de Monegask.

Leclerc laat zich uit over Newey 

Naast wat vragen over de update van Ferrari, wordt Leclerc vooral geconfronteerd met vragen over Adrian Newey. De topontwerper gaat vertrekken bij Red Bull Racing en sinds het moment dat dat bekend werd gemaakt door het team van Max Verstappen, wordt er veel aan de Engelsman getrokken. Lewis Hamilton en Fernando Alonso lieten al weten dolgraag met de aerodynamicus te willen werken en ook Leclerc zou het niet erg vinden als Newey naar Maranello komt.

"Iedereen in de paddock zou hem graag in zijn team willen hebben. Het zou een meerwaarde zijn om Adrian in het team te hebben, maar het zal niet alles vertegenwoordigen wat we de komende jaren zullen zien. Het is absoluut een kans. We zullen zien of het aankomt of niet", zei Leclerc.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties