F1 Nieuws

Christian Horner haalt uit naar McLaren-baas: 'Uitgerekend hij zou dat moeten weten'

Christian Horner haalt uit naar McLaren-baas: 'Uitgerekend hij zou dat moeten weten'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner haalt uit naar McLaren-baas: 'Uitgerekend hij zou dat moeten weten'

Christian Horner haalt uit naar McLaren-baas: 'Uitgerekend hij zou dat moeten weten'
Red Bull Content Pool

Dat Andrea Stella zich in Oostenrijk zo negatief heeft uitgelaten over Max Verstappen, is voor Christian Horner bijna niet te geloven. De Red Bull-teambaas vond de Italiaan nogal hypocriet, aangezien Stella al jaren werkzaam is in de Formule 1 en in de jaren van Michael Schumacher werkzaam was bij Ferrari. Daar heeft hij dus samengewerkt met de coureur die bekendstaat als één van de meest agressieve coureurs in de geschiedenis van de Formule 1.

Schumi wordt gezien als één van de grootste legendes in de koningsklasse van de autosport, met zeven wereldtitels achter zijn naam, maar de Duitser was er ook niet vies van om hier en daar een flinke tik uit te delen. In de tijd dat Schumacher de koning was in de Formule 1 - en soms op agressieve wijze de concurrentie van zich afhield - werkte Andrea Stella met hem samen bij Ferrari. Toen was de Italiaan groot fan van die manier van racen, maar nu Verstappen eenzelfde tactiek gebruikte bij een van de coureurs van Stella, ging dat ineens over het randje.

Horner slaat terug naar Stella

Bij Sky Sports F1 liet Stella na de race in Oostenrijk weten dat hij niet gecharmeerd was van de manier van racen van Verstappen. Volgens de teambaas van McLaren haalt Max op die manier het plezier uit het spelletje. Daarnaast zei Stella dat de Nederlander zo rijdt, omdat hij in 2021 niet hard genoeg bestraft is. Maar hier is Christian Horner het totaal niet mee eens. Hij ziet Verstappen als een harde, maar faire coureur, die in zijn titelstrijd met Hamilton genoeg straffen gehad heeft. Dat Stella dat jaar aanhaalt, vindt Horner nogal jammer en hypocriet.

"Hij heeft ongelooflijk hard geracet in 2021, hij is een taaie racer en hij heeft twee jaar tegen niemand echt geracet omdat hij zoveel vooraan heeft gereden. Het conflict tussen de twee [Verstappen en Norris, red.] bouwde zich op in twee, drie, vier ronden waarin ze fel en hard tegen elkaar raceten en op een gegeven moment zou dat altijd escaleren - en dat deed het in bocht 3 ook. Hij werd in 2021 gestraft als hij iets fout deed, net zoals Lewis, tegen wie hij dat jaar zo hard racete, werd gestraft voor dingen die hij fout deed", begint Horner.

"Ik denk dat het verkeerd en oneerlijk is om een coureur zo te bestempelen en ik weet zeker dat het in het heetst van de strijd frustrerend was voor Andrea, maar dat is gewoon keihard racen. Hij heeft zoveel jaren met Michael Schumacher [bij Ferrari] gewerkt - uitgerekend hij zou dat moeten weten."

Inmiddels hebben Max Verstappen en Lando Norris de strijdbijl begraven en zijn ze het er allebei over eens dat het incident in Oostenrijk veel groter is gemaakt dan het eigenlijk was.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties