F1 Nieuws

Lewis Hamilton en Lando Norris kibbelen over Max Verstappen-claim: 'Daar ben ik het niet mee eens!'

Lewis Hamilton en Lando Norris kibbelen over Max Verstappen-claim: 'Daar ben ik het niet mee eens!'
BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton en Lando Norris kibbelen over Max Verstappen-claim: 'Daar ben ik het niet mee eens!'

Lewis Hamilton en Lando Norris kibbelen over Max Verstappen-claim: 'Daar ben ik het niet mee eens!'
BSR Agency

McLaren-teambaas Andrea Stella was na de Grand Prix van Oostenrijk van mening dat de FIA ervoor had gezorgd dat Max Verstappen 'problematisch' gedrag kon vertonen tijdens de race op de Red Bull Ring. Afgelopen weekend raakten Verstappen en Lando Norris verwikkeld in een heftige strijd, welke uiteindelijk uitliep op een touché in de 64e ronde van de race.

Die touché zorgde voor lekke banden bij zowel Max als Lando en beiden heren viel ver terug. Verstappen eindigde als vijfde, terwijl Norris de strijd volledig moest staken. Stella meende dat dit het gevolg was van het dwaze rijgedrag van Max Verstappen en dat gedrag was weer te herleiden naar 2021, toen Verstappen in een titelstrijd zat met Lewis Hamilton.

Dat seizoen zou Verstappen - in de ogen van Stella - niet hard genoeg zijn aangepakt door de FIA. Verstappen zou dat jaar veel overtredingen hebben begaan waar hij uiteindelijk mee wegkwam, waardoor hij nu het gevoel had dat hij overal mee weg zou komen.

"De hele wereldbevolking weet wie hier verantwoordelijk is, behalve een klein groepje mensen. Het probleem is dat als je deze dingen niet aanpakt, ze terugkomen - en ze zijn vandaag teruggekomen omdat ze in het verleden niet goed zijn aangepakt toen er een aantal incidenten met Lewis [Hamilton, red.] waren die hard moesten worden bestraft", zo zei Stella na de Oostenrijkse GP bij Sky Sports.

Hamilton en Norris kibbelen in Silverstone

Het relaas van Stella werd tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië natuurlijk ook voorgelegd aan Lando Norris en Lewis Hamilton, die beiden aanwezig waren bij het persmoment. Aan Hamilton werd gevraagd of hij zich kon vinden in de woorden van Stella, wat zou betekenen dat hij vindt dat Verstappen in 2021 niet hard genoeg bestraft is door de FIA. Maar tot verbazing van velen in de perszaal ging Hamilton in tegen de Italiaan. De zevenvoudig wereldkampioen was het niet eens met de McLaren-teambaas.

"Daar ben ik het niet mee eens, nee. Nee. Dat is mijn antwoord." Als Hamilton wordt gevraagd om zijn reactie uit te leggen, reageert hij: "Ik ben het er gewoon niet mee eens."

Maar Lando Norris gelooft Hamilton niet zo. Hij denkt dat als de Mercedes-coureur deze vraag in 2022 of 2021 gekregen had, hij het 100% eens was geweest met Stella. Norris is in ieder geval wél van mening dat zijn teambaas gelijk had.

"Ik weet zeker dat Lewis het er twee of drie jaar geleden 100 procent mee eens zou zijn geweest", zo begint de Brit. "En er zijn zeker bepaalde momenten geweest... Ik zal altijd opkomen voor wat Andrea heeft gezegd. Ik denk dat Andrea een heel goed gevoel heeft voor waar hij over praat en hoe hij dat overbrengt. Dus ik denk dat er zeker een waarheid achter zit, dus ik ben het eens met Andrea", aldus Norris.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties