F1 Nieuws

Christian Horner reageert op vermeend vertrek Red Bull-topmannen naar Ferrari

Christian Horner reageert op vermeend vertrek Red Bull-topmannen naar Ferrari
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner reageert op vermeend vertrek Red Bull-topmannen naar Ferrari

Christian Horner reageert op vermeend vertrek Red Bull-topmannen naar Ferrari
Red Bull Content Pool

Afgelopen week brachten verschillende Italiaanse media naar buiten dat Enrico Balbo en Pierre Waché onderweg zouden zijn naar Ferrari. Het hoofd van de aerodynamica-afdeling en de technisch directeur van Red Bull Racing zouden onderdeel zijn van een deal om Laurent Mekies naar AlphaTauri te krijgen.

In 2021 heeft Ferrari al een poging gedaan om Dan Fallows los te weken bij Red Bull, die toen de aerodynamische afdeling leiding gaf. De Brit koos er uiteindelijk voor om naar Aston Martin te vertrekken, waarna Ferrari het nu zou proberen bij zijn opvolger: Enrico Balbo.

Italiaanse media wisten zelfs te melden dat de deal tussen Balbo en Ferrari zo goed als rond was. Maar volgens Christian Horner is daar helemaal niks van waar. Als The-Race hem in Miami vraagt hoe het zit met de Red Bull-engineers die naar Ferrari overstappen, laat Horner weten dat die er helemaal niet zijn. In ieder geval niet de namen die in de media werden genoemd.

"Zoals zo vaak is er veel speculatie. Worden er gijzelaars uitgewisseld met Ferrari voor Laurent Mekies? Nou, wij hebben helemaal geen gijzelaars. Dus als het gaat om personeel dat naar Ferrari vertrekt, is er op senior of medium niveau helemaal niks gepland", aldus Horner.

"De personen die zijn genoemd in connectie met Ferrari kwamen afgelopen week naar mij en lieten weten dat zij vol ongeloof waren door deze geruchten. Maar het is de Formule 1, dat kan je niet tegenhouden. Maar er zijn geen plannen voor een overstap van een van onze senior medewerkers naar Maranello", zo sluit de Red Bull-baas af.

Ferrari verliest personeel

Overigens is het niet verwonderlijk dat Ferrari medewerkers van Red Bull probeert te lokken. Het Oostenrijkse team is dominant in 2023 en dus is het personeel uit Milton Keynes ontzettend gewild. Daarnaast is het ook nog eens het geval dat Ferrari de laatste periode wat belangrijke medewerkers is kwijtgeraakt.

Zo verliet o.a. David Sanchéz het team voor McLaren. Maar volgens Fred Vasseur is dit geen groot gemis, omdat de organisatie van Ferrari veel uitgestrekter is dan één of twee personen.

"Om twee personen kwijt te raken op 1600 man is geen drama. We weten dat de kracht van het team altijd belangrijker is dan een individu. Dat moeten we onthouden. De groep is het belangrijkste. We zijn ook massaal personeel aan het werven. Dat laten we niet blijken, maar het gebeurt stap voor stap, aangezien je een organisatie niet in twee weken kan samenstellen. We zijn eraan aan het werk, maar verwacht niet dat we dat binnen korte tijd afgerond hebben", aldus Vasseur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties