F1 Nieuws

Christijan Albers baalt van dominante Verstappen: 'Dat is het probleem'

Christijan Albers baalt van dominante Verstappen: 'Dat is het probleem'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christijan Albers baalt van dominante Verstappen: 'Dat is het probleem'

Christijan Albers baalt van dominante Verstappen: 'Dat is het probleem'
Red Bull Content Pool

Volgens Christijan Albers is de Formule 1 dit jaar niet zo spectaculair dan voorgaande jaren, doordat Max Verstappen dominant is. De voormalig F1-coureur en huidig analist bij Viaplay ziet Verstappen week in, week uit wegrijden aan de voorkant van het veld.

Alleen in Jeddah had Verstappen het even moeilijk, nadat hij te maken kreeg met autoproblemen in de kwalificatie. Maar in de race klom hij binnen 25 rondjes op van de vijftiende naar de tweede positie. Dit liet zien hoeveel beter de auto van Verstappen was ten opzichte van de rest van het veld.

Dat werd ook in Australië duidelijk, toen de Nederlander werkelijk voorbijvloog aan Lewis Hamilton op het rechte stuk. Met zijn DRS-flap open was hij 36 kilometer per uur sneller dan de Mercedes W14, wat de inhaalactie redelijk simpel maakte.

Christijan Albers ziet dit als een probleem, aangezien het de spanning uit het seizoen wegneemt: "Het probleem is: we hebben het Max-kampioenschap en het Formule 1-kampioenschap", begint Albers in De Telegraaf-podcast.

'Het is al klaar'

De voormalig Formule 1-coureur is van mening dat je voorafgaand aan het weekend al weet dat Verstappen - zonder mechanische problemen - de race al gaat winnen. Mede door het feit dat Sergio Pérez het tempo van zijn teamgenoot niet bij kan houden.

"Max zit gewoon in zijn eigen kampioenschap. Die pakt pole en rijdt daarna weg. Dat is al klaar. Maar dan komt daarachter het Formule 1-kampioenschap, met Aston Martin, Mercedes en Ferrari. Dat zit allemaal dicht op elkaar."

"We hebben dan nog het geluk dat als Pérez het een keer verpest, je een leuke situatie kan krijgen over wie er tweede wordt in het kampioenschap", aldus Albers.

Pérez niet goed genoeg

Volgens Albers is het zeker niet uitgesloten dat Pérez dit jaar wederom verslagen gaat worden door een niet Red Bull-auto. In 2022 wist hij Charles Leclerc niet achter zich te houden voor de tweede positie in het kampioenschap, terwijl hij het meerendeel van het jaar de betere auto had.

"Je zal zien dat het hem misschien dit jaar weer niet lukt", zegt Albers over de Mexicaan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties