F1 Nieuws

Max Verstappen doet voorspelling voor titelstrijd met Sergio Pérez

Max Verstappen doet voorspelling voor titelstrijd met Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen doet voorspelling voor titelstrijd met Sergio Pérez

Max Verstappen doet voorspelling voor titelstrijd met Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Max Verstappen staat momenteel eerste in het rijderskampioenschap met een voorsprong van veertien punten op Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez. Volgens de Nederlander kan die voorsprong echter nog groter worden als hij blijft presteren zoals hij deed in Miami Gardens.

Red Bull heeft voor dit seizoen een uiterst dominante bolide op de grid gezet. De RB19, zoals de 2023-bolide van Red Bull heet, blinkt in ieder opzicht uit ten opzichte van de concurrentie. Met name op de rechte stukken is de RB19 een klasse apart.

De vorm van Red Bull heeft ervoor gezorgd dat de titelstrijd lijkt te gaan tussen Verstappen en diens teamgenoot Pérez. Ook afgelopen seizoen werd er gesproken over een eerste kampioenschap voor de Mexicaan, maar die verwachting kon Pérez toen niet waarmaken.

Vorm Pérez

Dit seizoen lijkt echter een ander seizoen dan afgelopen jaar. Pérez won tot op heden immers al twee races, dezelfde hoeveelheid overwinningen die hij afgelopen seizoen in zijn totaliteit wist binnen te halen. Volgens de Mexicaan is zijn betere vorm toe te schrijven aan de veranderende karakteristieken van RB19 ten opzichte van de RB18.

Toch was Pérez, ondanks zijn start vanaf pole position, geen match voor Verstappen in Miami. De Nederlander begon de race vanaf de negende stek, maar kwam al snel naar voren. In het laatste deel van de race ging Verstappen zijn teamgenoot met gemak voorbij en moest Pérez toekijken hoe Verstappen zijn voorsprong in het rijderskampioenschap vergrootte naar veertien punten.

Verwachtingen

Zelf was Verstappen verbaasd over zijn snelheid ten opzichte van de concurrentie. "Ik was in de veronderstelling dat ik P2 met gemak zou halen, maar ik had nooit verwacht dat ik zo'n groot snelheidsverschil zou hebben. We hadden een goede auto en ik voelde me er lekker in. Dat heeft uiteindelijk mijn race gemaakt", begint Verstappen, terugblikkend op zijn race in Miami.

Zijn snelheidsverschil met Pérez in Miami was immens. Volgens Verstappen ligt zijn derde wereldtitel dan ook binnen handbereik als hij ieder raceweekend net zoals in Miami presteert. "Het is nog vroeg natuurlijk, maar als ik blijf presteren zoals nu, dan komt het wel goed", aldus Verstappen.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties