F1 Nieuws

David Croft: 'Red Bull-dominantie is slecht voor de Formule 1'

David Croft: 'Red Bull-dominantie is slecht voor de Formule 1'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

David Croft: 'Red Bull-dominantie is slecht voor de Formule 1'

David Croft: 'Red Bull-dominantie is slecht voor de Formule 1'
Red Bull Content Pool

Volgens Formule 1-commentator David Croft is de dominantie van Red Bull een zorgelijk vooruitzicht voor de sport. De Brit geeft daarbij aan dat de nieuwe reglementen op sommige vlakken lijken te hebben gefaald.

In Jeddah werkte Red Bull een ijzersterk weekend af. Al op vrijdag werd duidelijk dat Max Verstappen en Sergio Pérez opnieuw de beste auto van het veld zouden hebben. Op zaterdag werden die claims bevestigd met een pole position van Pérez. De Mexicaan wist zijn pole position op zondag om te zetten naar een overwinning. Daarmee behaalde Pérez de vijfde overwinning uit zijn Formule 1-carrière. Verstappen kwam achter zijn teamgenoot over de streep nadat hij vanaf P15 naar het podium was gereden.

Zorgwekkend

Voor Red Bull is er dus geen reden tot zorg, maar volgens Croft moet de Formule 1 zich wél zorgen maken. De Engelsman is namelijk van mening dat het surplus aan snelheid bij Red Bull de spuigaten uitloopt. "Voorafgaand aan de race sprak ik met de mensen waar ik altijd mee spreek en niemand zei dat ze het Verstappen moeilijk gingen maken tijdens de wedstrijd", begint Croft tijdens de Formule 1-podcast van Sky Sports.

"Iedereen vertelde dat Red Bull momenteel niet hun tegenstander is. Het kwam erop neer dat ze Verstappen niet zomaar voorbij wilden laten gaan, maar ook geen hinder wilden ondervinden aan het feit dat er een snellere auto voorbijkwam", gaat de commentator verder. "Dat baart me een beetje zorgen, want het hele doel van de nieuwe reglementen was om het veld dichterbij elkaar te krijgen, zodat je geen Verstappen zou krijgen die voorbij vliegt aan Hamilton", besluit de Brit.

Croft krijgt steun

Het lijkt erop dat de zorgen van Croft steun krijgen van Sky Sports-collega Ted Kravitz. De Brit denkt dat Red Bull veel bekijks zal trekken in Australië. Op het stratencircuit van Melbourne zijn er immers veel rechte stukken, een gebied waarop Red Bull uitblinkt ten opzichte van de rest van het veld. Ook neemt het team uit Milton Keynes een aantal kleine updates mee naar Australië.

Ook Mercedes-coureur Lewis Hamilton snapt niet hoe Red Bull zo'n snelle auto heeft gebouwd. De man uit Stevenage liet zelfs optekenen dat de RB19 de meest dominante Formule 1-auto is die hij ooit gezien heeft.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties