F1 Nieuws

Max Verstappen maakt zich grote zorgen: 'Dan hebben we een héél groot probleem'

Max Verstappen maakt zich grote zorgen: 'Dan hebben we een héél groot probleem'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen maakt zich grote zorgen: 'Dan hebben we een héél groot probleem'

Max Verstappen maakt zich grote zorgen: 'Dan hebben we een héél groot probleem'
Red Bull Content Pool

Als Helmut Marko vertrekt bij Red Bull Racing, heeft het team een ontzettend groot probleem. Dat is de lezing van Max Verstappen in Saoedi-Arabië. De Nederlander kreeg na de kwalificatie mee dat er een onderzoek loopt naar de Oostenrijker binnen Red Bull en de kans bestaat dat Marko geschorst gaat worden vanaf aankomende maandag.

Wellicht hoeft Red Bull niet eens een beslissing te nemen over de toekomst van Marko, aangezien hij zelf heeft aangegeven dat hij op zaterdag een gesprek gaat voeren met Oliver Mintzlaff [CEO Red Bull GmbH] om te bespreken of hij überhaupt aan wil blijven als adviseur van het team. Mocht Marko de beslissing nemen dat zijn carrière bij Red Bull Racing ten einde is - door de machtsstrijd met Christian Horner - gaat dat voor een groot probleem zorgen, zegt Max Verstappen.

Bij Sky Germany laat de Nederlander weten dat Red Bull niet weet wat het gaat overkomen als Marko besluit [of gedwongen wordt] te vertrekken. "Als Helmut Marko vertrekt hebben we een héél groot probleem bij Red Bull", laat de drievoudig wereldkampioen weten aan de Duitse zender.

Verstappen wist niks van mogelijk vertrek

Dat Marko tegen Sky heeft verteld dat hij zelf mogelijk zit te denken aan een vertrek bij het team, zorgt voor een frons op het gezicht van de leider in het kampioenschap. Verstappen heeft aangegeven dat hij deze opmerking niet had verwacht vanuit de man waar hij zoveel respect voor heeft. Hij eist dan ook vanuit Red Bull dat er wat respect wordt getoond aan de Oostenrijker.

"Ik had niet verwacht dat Helmut dit zou zeggen... Zonder hem in het team hebben we een probleem. Dat is niet alleen een probleem voor het team, maar ook voor mijzelf, omdat Helmut en ik veel vertrouwen in elkaar hebben. We mogen niet vergeten wat hij en Dietrich [Mateschitz, red.] hebben opgebouwd en hij hoort daar veel respect voor te krijgen. Hij is een fundamenteel onderdeel van dit team", aldus Verstappen.

Het is inmiddels ook duidelijk dat Mercedes-baas Toto Wolff van plan is om Helmut Marko naar Mercedes te halen, als dit ervoor zorgt dat ze Max Verstappen los kunnen weken bij Red Bull Racing.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties