F1 Nieuws

Ferrari-baas spreekt Toto Wolff tegen en heeft ontzag voor Max Verstappen

Ferrari-baas spreekt Toto Wolff tegen en heeft ontzag voor Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ferrari-baas spreekt Toto Wolff tegen en heeft ontzag voor Max Verstappen

Ferrari-baas spreekt Toto Wolff tegen en heeft ontzag voor Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Fred Vasseur is van mening dat Max Verstappen niet alleen in 2023 uitzonderlijk presteert. De Fransman, die sinds het begin van dit jaar de leiding heeft over Ferrari, ziet Verstappen al twee jaar lang op een enorm hoog niveau presteren.

Sinds de start van het 2022 Formule 1-seizoen heeft Max Verstappen 27 van de 36 races gewonnen, waarmee hij 75% van alle verreden races op zijn naam geschreven heeft. Daarvan won hij de laatste tien op rij en schreef hij een nieuw record.

Dit vond Toto Wolff niet zo interessant. De Mercedes-baas meende dat dit record alleen voor Wikipedia was en 'niemand leest dat'. Daarnaast liet de Oostenrijker weten dat het gewoon laat zien dat Verstappen in de beste auto van het veld rijdt.

"Voor mij zijn dit soort records compleet irrelevant. Dat was zo in onze beste jaren bij Mercedes en dat is nu nog steeds het geval. Ik weet niet eens hoeveel races wij achter elkaar gewonnen hebben en ik wist niet eens dat ze dat bijhielden Het laat gewoon zien dat een goede coureur in een geweldige auto zit en op een hoog niveau presteert"

Toto Wolff over de prestaties van Max Verstappen

Fred Vasseur oneens met Wolff

Waar Toto Wolff dus liet weten dat het niet zo heel bijzonder is wat Verstappen presteert, is Fred Vasseur een hele andere mening toebedeelt. De Ferrari-baas geeft bij RaceFans aan dat Verstappen hem niet alleen in de laatste tien races heeft geïmponeerd, maar in de afgelopen twee jaar.

Verstappen heeft al flinke tijd geen enkel foutje gemaakt en weet daardoor constant op hoog niveau te presteren. Iets unieks in de Formule 1.

"Het meest indrukwekkende voor mij is dat Max - het gaat niet alleen om de laatste 10 races - het gaat om de laatste twee jaar. Ik zou zeggen dat hij geen enkele fout heeft gemaakt in de races. Het is zeker makkelijker om geen fouten te maken als je een marge hebt op de anderen. Maar zelfs in dit soort omstandigheden [op Monza] kon hij de situatie heel goed beheersen, hij zette Carlos onder druk, maar ging nooit te ver en nam geen risico's", aldus Vasseur die onder de indruk is van Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties