F1 Nieuws

'Ferrari vervangt opnieuw motoronderdelen aan bolide van Charles Leclerc'

'Ferrari vervangt opnieuw motoronderdelen aan bolide van Charles Leclerc'
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

'Ferrari vervangt opnieuw motoronderdelen aan bolide van Charles Leclerc'

'Ferrari vervangt opnieuw motoronderdelen aan bolide van Charles Leclerc'
Ferrari F1 Media

Ferrari heeft voor de tweede maal op rij de versnellingsbak in de bolide van Charles Leclerc vervangen in Miami. Dat weet Formule 1-journalist Adam Cooper te melden voorafgaand aan de Grand Prix van Miami. De nieuwe versnellingsbak van Leclerc brengt geen gridstraf met zich mee.

Voor Leclerc en Ferrari is de crash van gisteren extra zuur, aangezien de Italiaanse formatie voorafgaand aan het weekend ook al versnellingsbak van de Monegask verving. Na de crash van gisteravond heeft Ferrari echter het zekere voor het onzekere genomen en besloten om de versnellingsbak van Leclerc uit voorzorg te wisselen voor de race. De wissel betekent niet dat de 'oude' versnellingsbak van de coureur uit Monte Carlo niet meer te redden valt.

Regel 'geschonden'

Normaliter mogen teams echter geen veranderingen meer doorvoeren aan de bolides nadat de kwalificatie is afgelopen. Het lijkt er dus op dat Ferrari die regel heeft geschonden en uit de pitstraat moet starten met Leclerc. Toch ontlopen Ferrari en Leclerc deze straf, omdat er een speciale regel is waarbij teams na de kwalificatie toch mogen sleutelen aan de auto's wanneer er schade is gereden tijdens de sessie.

De enige vereiste is dat de gewisselde onderdelen identiek zijn aan de onderdelen die zijn gesneuveld bij het incident tijdens de kwalificatie.

Regenrace?

Leclerc zal de race van vanavond dus aanvangen met een verse versnellingsbak. De GP van Miami wordt mogelijk verreden onder natte omstandigheden. In dat geval begint ieder team en iedere coureur vanaf nul. Door de regen van vanochtend is immers al veel van de eerdere grip weggespoeld. Mocht er nog een regenbui komen tijdens de race, dan zullen de coureurs erg voorzichtig moeten zijn op het vers aangelegde asfalt.

De Grand Prix van Miami gaat vanavond om 21:30 uur Nederlandse tijd van start. Max Verstappen begint de wedstrijd vanaf P9, terwijl Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez vanaf pole position aan de wedstrijd in de Sunshine State begint.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties