F1 Nieuws

FIA doet uitspraak over mogelijke gridstraf voor Max Verstappen

FIA doet uitspraak over mogelijke gridstraf voor Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

FIA doet uitspraak over mogelijke gridstraf voor Max Verstappen

FIA doet uitspraak over mogelijke gridstraf voor Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Max Verstappen mag de Grand Prix van Mexico-Stad gewoon vanaf P3 beginnen. Met andere woorden: de FIA heeft de Nederlander geen gridstraf gegeven voor het langzaam rijden aan het einde van de pitstraat. Ook 'overtreders' Fernando Alonso en George Russell blijven onbestraft.

Ook tijdens de kwalificatie in Singapore deed Verstappen het: op een langzaam tempo richting het einde van de pitstraat rijden om een gat te creëren. De Nederlander stond daarbij zelf stil aan het einde van de pitstraat. Voor zijn actie kreeg Verstappen geen penalty in de straten van Singapore.

In Mexico-Stad deed Verstappen hetzelfde, al stond de Red Bull-coureur dit maal niet stil. Dat was anders voor Alonso en Russell, die beiden wél stilstonden aan het einde van de pitstraat. Na afloop van de kwalificatie moesten de drie heren zich dan ook melden bij de FIA-stewards.

Onbestraft

Bij de bespreking werd besloten dat de drie coureurs allen geen gridstraf zouden krijgen voor de Grand Prix van Mexico-Stad. Dit vanwege het feit dat het langzaam rijden of zelfs stilstaan in de pitstraat om een gat te creëren volgens de stewards een veiligere optie is dan het stilstaan of langzaam rijden in de laatste sector van het circuit.

Verstappen begint de race dus gewoon vanaf de derde stek. Alonso begint vanaf P13 en Russell vanaf de achtste positie.

Gele vlag

Net zoals Verstappen, Alonso en Russell werden ook Mercedes-coureur Lewis Hamilton en Williams-piloot Logan Sargeant naar de stewards geroepen om verantwoording af te leggen voor hun acties tijdens de kwalificatiesessie.

Voor Hamilton was dat vanwege het niet afremmen onder een gele vlag en voor Sargeant vanwege zijn inhaalactie op Yuki Tsunoda terwijl er gele vlaggen werden gezwaaid. Hamilton kwam er het beste van af. De Brit kreeg namelijk geen penalty voor zijn actie en mag dus gewoon vanaf P6 aan de wedstrijd beginnen.

Voor Sargeant is dat een ander verhaal. De Amerikaanse coureur, die in Austin zijn eerste Formule 1-punt ooit behaalde, kreeg namelijk een gridstraf van tien plekken. Voor de startpositie van Sargeant maakt dat niets uit, aangezien de coureur uit Fort Lauderdale toch al als laatste zou starten in Mexico-Stad.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties