F1 Nieuws

FIA stelt kwalificatie GP Brazilië uit

FIA stelt kwalificatie GP Brazilië uit
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

FIA stelt kwalificatie GP Brazilië uit

FIA stelt kwalificatie GP Brazilië uit
Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Brazilië begint later dan oorspronkelijk gepland. De sessie waarin de coureurs de snelste ronde proberen te rijden voor de best mogelijke startpositie in de race, gaat ten minste een kwartier later van start.

Origineel stond de starttijd van de kwalificatie gepland om 19:00 Nederlandse tijd, maar de FIA heeft op aandringen van Pirelli de sessie uitgesteld. De Italiaanse bandenfabrikant wil dat de baan schoongeveegd wordt voor de start van de kwalificatie, door de opgelopen lekke banden tijdens de vrije training, eerder vandaag.

Tijdens de eerste vrije training liepen zowel Fernando Alonso als Lewis Hamilton een langzaam leeglopende lekke band op. Een precieze oorzaak heeft men niet kunnen vinden, maar na onderzoek van Pirelli heeft de bandenleverancier van de Formule 1 om uitstel gevraagd.

De sessie wordt op zijn minst met 15 minuten uitgesteld, maar het is niet uitgesloten dat het verder opgeschoven wordt. Daarnaast hangt er ook nog altijd neerslag in de lucht rondom São Paulo, dus zullen de teams wakker moeten zijn als de lichten in de pitstraat op groen gaan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties