F1 Nieuws

Fikse kritiek op Sergio Pérez: 'Hij heeft alle data van Max'

Fikse kritiek op Sergio Pérez: 'Hij heeft alle data van Max'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Fikse kritiek op Sergio Pérez: 'Hij heeft alle data van Max'

Fikse kritiek op Sergio Pérez: 'Hij heeft alle data van Max'
Red Bull Content Pool

Het is voor Christijan Albers ongelofelijk dat het gat tussen Max Verstappen en Sergio Pérez nog altijd zo groot is, vooral in de kwalificaties. Het komt geregeld voor dat de Mexicaan een halve seconde moet toegeven op zijn teamgenoot en dat is volgens de voormalig F1-coureur te veel.

In het kampioenschap is het gat tussen Verstappen en Pérez inmiddels gegroeid tot 251 punten. Dat zijn inmiddels 11 punten meer dan Pérez überhaupt verzameld heeft dit seizoen. Daarnaast zit Mercedes-coureur Lewis Hamilton hem ook nog eens op de hielen voor de tweede plek in het kampioenschap.

Dat Pérez, die gebruik maakt van één van de meest dominante auto's uit de geschiedenis van de sport, met drie races te gaan nog altijd P2 niet in handen heeft, is voor Albers maar weer eens een teken dat de Mexicaan gewoonweg tekort komt. Hij is niet goed genoeg en leert niet snel, dat laat de Viaplay-analist weten in De Telegraaf Podcast.

"Ik ben geen fan van Perez, maar dat komt gewoon omdat hij zich niet verbetert in een weekend, ook al heeft hij alle data van Max. Het gat in de kwalificatie is gewoon te groot. Hij komt gewoon echt tekort. Hij is niet snel genoeg", is Albers hard voor de teamgenoot van Verstappen.

Pérez vindt zichzelf ongelukkig

Waar Albers van mening is dat Pérez de snelheid tekort komt en over het algemeen gewoon niet goed genoeg is, meent Checo zelf dat hier niks van waar is. De snelheid en consistentie heeft hij om met coureurs Max en Hamilton te vechten, maar hij heeft gewoon vaak pech.

"Ik heb de snelheid, maar ik heb gewoon ontzettend veel pech gehad, zeker in de laatste paar weekenden. Het is nu dus belangrijk om een 'schoon' weekend te hebben en om te laten zien wat ik kan doen, want mijn snelheid is veel beter geweest dan de resultaten doen denken. Ik heb het gevoel dat we veel vooruitgang boeken, dus we zouden helemaal terug moeten zijn dit weekend"

Sergio Pérez over zijn seizoen

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties