F1 Nieuws

Formule 1 gewaarschuwd: 'Je moet deze cultuur niet ombuigen'

Formule 1 gewaarschuwd: 'Je moet deze cultuur niet ombuigen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Formule 1 gewaarschuwd: 'Je moet deze cultuur niet ombuigen'

Formule 1 gewaarschuwd: 'Je moet deze cultuur niet ombuigen'
Red Bull Content Pool

Tijdens de Grand Prix van Miami kwam er erg veel kritiek op de manier waarop de Formule 1 omging met de coureurs. Voorafgaand aan de race werden de rijders één voor één voorgesteld aan het publiek tijdens een heuse 'walk out'.

De coureurs werden voorgesteld door LL Cool J, onder begeleiding van een orkest met als dirigent WILL.I.AM. (die niet daadwerkelijke dirigeerde). Deze show werd onderuit gehaald door alle rijders, behalve één: Lewis Hamilton. De Brit vond het geweldig, maar kreeg daarin geen steun vanuit de rest van het veld.

Berger waarschuwt Formule 1

Gerhard Berger, voormalig Formule 1-coureur is het eens met het overgrote deel van het rijdersveld. De Oostenrijker was ook geen fan van de introductie in Miami. Volgens Berger, die na zijn actieve carrière als coureur onder andere eigenaar werd van de DTM en Toro Rosso, moet de Formule 1 oppassen dat ze niet te Amerikaans gaan worden.

"Met Liberty Media aan het roer is men er eindelijk in geslaagd om Amerika geïnteresseerd te krijgen in de Formule 1. Voor de sport ben ik blij. Maar ik moet weg zeggen dat de Formule 1 in principe een Europese cultuur heeft. Die cultuur moet je niet ombuigen. Die hele show in Amerika verwaterde het hele gebeuren en daar hou ik persoonlijk niet zo van", aldus Berger bij ServusTV.

Formule 1 populair in de VS

Ondanks het feit dat de coureurs misschien niet zo'n fan zijn van de Amerikaanse manier, heeft het er wel voor gezorgd dat de F1 nu populairder is dan ooit in de VS. Waar men vroeger moeite had om publiek richting de circuits te lokken, verkopen de tickets nu in een mum van tijd uit.

"Toen we vroeger in Amerika raceten konden we nauwelijks enthousiasme aanwakkeren bij het publiek. Er was wel een harde kern, die er altijd was, maar dat waren misschien 30.000 toeschouwers. Tegenwoordig komen er 300.000 mensen naar Miami en zelfs 400.000 naar Austin!", glundert Berger.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties