F1 Nieuws

Oud-coureur heeft slecht nieuws voor Max Verstappen: 'Daar is Sergio beter'

Oud-coureur heeft slecht nieuws voor Max Verstappen: 'Daar is Sergio beter'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Oud-coureur heeft slecht nieuws voor Max Verstappen: 'Daar is Sergio beter'

Oud-coureur heeft slecht nieuws voor Max Verstappen: 'Daar is Sergio beter'
Red Bull Content Pool

Na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan werden de titelkansen van Sergio Pérez nieuw leven ingeblazen. Bij de race in Miami kon de Mexicaan immers voor het eerst de leiding in rijderskampioenschap overnemen. Dat gebeurde niet en Pérez werd gedeclasseerd door zijn Nederlandse teamgenoot, maar toch ziet oud-coureur Damon Hill kansen voor de Mexicaan.

Dit seizoen heeft Red Bull overduidelijk de beste papieren voor de beide wereldtitels in handen. De RB19 blinkt immers op elk vlak uit ten opzichte van de concurrentie. Hierdoor gaat de strijd om de wereldtitel logischerwijs tussen Verstappen en Pérez, aangezien andere coureurs niet in de buurt kunnen komen van de beide Red Bull-coureurs.

In Miami werd dat goed zichtbaar. Pérez leek vanaf pole position namelijk af te stevenen op een overwinning, maar de snelheid van Red Bull-teamgenoot Verstappen gooide roet in het eten. De 25-jarige Limburger sneed immers als een warm mes door de boter en reed binnen no time op P2. Als Pérez de race had gewonnen, dan was hij de eerste Mexicaan geweest die bovenaan het rijderskampioenschap stond. Dat gebeurde echter niet en Verstappen vergrootte zijn voorsprong op Pérez naar veertien punten.

Kansen voor Pérez

In Miami had Pérez volgens Hill de perfecte mogelijkheid om een dreun aan Verstappen uit te delen. De Nederlander vergooide namelijk zelf zijn kans op pole position in Q3 toen hij in de eerste sector een fout maakte waardoor hij zijn ronde vroegtijdig moest afbreken. "Het was jammer voor Max, maar het gaf Sergio de mogelijkheid om de eerste positie (in de wereldkampioenschap, red.) te bemachtigen. Dat is hem alleen niet gelukt", begint Hill tijdens de F1 Nation-podcast.

In Miami toonde Verstappen volgens Hill waarom hij dé wereldkampioen is. "In Miami hebben we gezien dat Max echt van een ander niveau is. Niet alleen ten opzichte van Sergio, maar ten opzichte van de gehele grid." Volgens Hill moet Verstappen echter oppassen voor zijn Red Bull-teamgenoot op stratencircuits. "Op circuits als Bakoe en Jeddah was te zien hoe goed Sergio was. Ik denk zelfs dat hij daar beter was dan Max", aldus Hill.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties