F1 Nieuws

'Formule 1-team zeer dicht bij deal met Adrian Newey'

'Formule 1-team zeer dicht bij deal met Adrian Newey'
XPB/Press Association Images/BSR Agency
F1 Nieuws

'Formule 1-team zeer dicht bij deal met Adrian Newey'

'Formule 1-team zeer dicht bij deal met Adrian Newey'
XPB/Press Association Images/BSR Agency

Volgens het Spaanse medium El Espanol is het team van Aston Martin zeer dicht bij een deal met Red Bull-kopstuk Adrian Newey in de buurt. Eerder werd al bekend dat Newey een rondleiding had gekregen in de Aston Martin-fabriek en die tour lijkt dus erg goed te zijn bevallen voor de Britse topontwerper.

Begin mei werd bekend dat Newey het team van Red Bull na een dienstverband van maar liefst negentien jaar zal gaan verlaten. In het eerste kwartaal van 2025 hangt Newey zijn Red Bull-pet aan de wilgen en het is vooralsnog niet bekend waar de Britse topontwerper in 2025 werkzaam zal zijn.

Zelf zei Newey over zijn toekomst dat hij eerst eens gaat genieten van het leven samen met zijn vrouw en honden. Daarmee leek Newey te hinten op een pensioen. Echter, in zijn Red Bull-vertrekstatement zei de ontwerper dat hij zich wilde gaan focussen op "nieuwe uitdagingen".

Newey naar Ferrari?

Maar wat zouden die nieuwe uitdagingen kunnen zijn voor Newey? Direct na het bekend worden van zijn vertrek werd de Brit flink in verband gebracht met een overstap naar het team van Ferrari.

Volgens doorgaans goed geïnformeerde media zou een deal tussen Newey en het Italiaanse merk zelfs als zo goed als rond zijn en was het enkel en alleen een kwestie van een krabbeltje zetten onder de deal. Toch lijkt de vork inmiddels iets anders in de steel te zitten.

'Besluit is genomen'

Volgens El Espanol is het namelijk niet het team van Ferrari, maar het team van Aston Martin dat Newey heeft weten te strikken voor 2025. Eerder kreeg de Britse ontwerper al een tour door de gloednieuwe Formule 1-fabriek van Aston Martin en het lijkt er dus op dat die rondleiding erg goed is bevallen.

Eerder werd al bekend dat Aston Martin twee grote namen heeft aangetrokken voor de toekomst: Enrico Cardile van Ferrari en voormalig Mercedes-motorenbaas Andy Cowell. Mogelijk heeft dat er mede voor gezorgd dat Newey geïnteresseerd is geraakt in een toekomst bij Aston Martin.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties