F1 Nieuws

Martin Brundle ziet Jos Verstappen als schuldige voor crash Max in Oostenrijk

Martin Brundle ziet Jos Verstappen als schuldige voor crash Max in Oostenrijk
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Martin Brundle ziet Jos Verstappen als schuldige voor crash Max in Oostenrijk

Martin Brundle ziet Jos Verstappen als schuldige voor crash Max in Oostenrijk
Red Bull Content Pool

Dat Max Verstappen in een crash met Lando Norris terecht kwam is volgens Martin Brundle wellicht te danken aan de aanvaring tussen Jos Verstappen en Christian Horner. Tijdens het Grand Prix-weekend in Oostenrijk vlogen de twee elkaar in de haren, wat overigens al eerder is gebeurd dit seizoen, wat zorgde voor nogal wat ophef in het Red Bull-kamp.

Op vrijdag maakte Jos Verstappen bekend dat hij zich terug had getrokken uit de Legends Parade, nadat hij een 'dreigement' zou hebben ontvangen vanuit Christian Horner. De voormalig Formule 1-coureur zou op zondag plaatsnemen in de Red Bull RB8, maar daar heeft Horner - volgens Jos - een stokje voor gestoken. Verstappen senior kreeg te horen dat Horner had gezegd dat hij 'uit zou moeten kijken of zijn remmen het nog zouden doen' als hij mee zou rijden in de demo.

Later in het weekend heeft Christian Horner weer gereageerd op de uitspraken van Jos, waarna ook Max Verstappen werd gevraagd naar de aanvaring tussen zijn vader en zijn teambaas. De Nederlander gaf te kennen dat hij dit liever niet had, maar maakte ook duidelijk dat hij zich er niet door af liet leiden. Toch denkt Martin Brundle dat dit laatste is gebeurd.

Eerder deze week liet de Sky Sports-commentator al weten dat Max in een 'oneerlijke' situatie beland was, waarbij hij in zijn column voor Sky na de race uitspreekt over de crash tussen Verstappen en Norris. Volgens Brundle is dat wellicht deels te danken aan de vete tussen Jos en Horner.

Max Verstappen schuldig

Want - zo zag Brundle het - Verstappen was compleet schuldig aan het incident. De voormalig F1-coureur denkt dat Verstappen terugviel in zijn oude gewoontes en zag een kant van Max die hij al jaren niet meer gezien heeft. Dat baart hem best zorgen voor de rest van het seizoen.

"Wist [Verstappen, red.] dat [Norris, red.] er zat? Hij bevestigde na de race van wel en hij heeft genoeg talent om er bovenop te zitten. Ze raakten elkaar en dat betekende het einde van Norris' race en Verstappen hinkte driekwart ronde naar huis met een lekke band. Wat ik verontrustend vond, is dat Verstappen na het contact en terwijl ze allebei terug naar de pitsstraat hinkten, duidelijk probeerde om Norris te hinderen en op te vangen als dat kon", zo begint Brundle. "Verstappen kreeg een straf van 10 seconden voor het contact in de derde bocht. Hij herstelde zich naar de vijfde plaats en vergrootte zijn voorsprong in het kampioenschap tot grote ongerustheid van velen."

"In mijn commentaar en in deze columns ben ik lyrisch geweest over het talent van Max en daar blijf ik bij, hij is een van de allerbeste die ik in 40 jaar heb gezien. Ik heb ook gezegd dat hij rustiger en volwassener is geworden en meer het spel van percentages speelt met drie kampioenschappen op zak. Maar dat lijkt een dun laagje vernis te zijn geweest, want deze race was heel erg 'Max 1.0', met zijn standaard rijtactieken en ontkenningen die weer opdoken", aldus de Brit.

Jos en Horner zorgen voor onrust

Maar waarom was Verstappen dit weekend zo agressief richting Lando Norris? Normaal gesproken kunnen de twee héél goed met elkaar door één deur, maar het leek nu alsof ze al jaren grote titelrivalen van elkaar zijn. Brundle heeft wel een theorie. Hij denkt dat Max niet goed in zijn vel zat, door de ruzie tussen vader Jos en Christian Horner. Daarom reageerde hij anders dan hij normaal zou doen, aldus de Sky-commentator.

"Ik maak geen excuses voor hem, maar ik vraag me wel af of het belachelijke gekibbel tussen zijn vader Jos en teambaas Christian Horner eindelijk naar boven is gekomen op het circuit bij hem. En om het Red Bull-team na de race op de radio te horen zeggen dat het allemaal de schuld van Norris was, was moeilijk om aan te horen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties