F1 Nieuws

Günther Steiner spreekt zich uit over contractsituatie Max Verstappen: 'Niet makkelijk'

Günther Steiner spreekt zich uit over contractsituatie Max Verstappen: 'Niet makkelijk'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Günther Steiner spreekt zich uit over contractsituatie Max Verstappen: 'Niet makkelijk'

Günther Steiner spreekt zich uit over contractsituatie Max Verstappen: 'Niet makkelijk'
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig Haas-teambaas Günther Steiner kan Max Verstappen niet zo makkelijk weg bij Red Bull Racing als soms werd geopperd in de media. De Italiaan, die tussen 2014 en 2023 de leiding had over het Formule 1-project van Haas, heeft daarnaast het gevoel dat Verstappen gewoon op zijn plek is bij Red Bull.

Al sinds 2016 rijdt Max Verstappen voor het team uit Milton Keynes en de relatie is altijd ontzettend hecht geweest, tot een aantal weken terug, toen duidelijk werd dat Helmut Marko mogelijk zou moeten vertrekken bij het Oostenrijkse team. Verstappen maakte zich toen hard voor de topadviseur en dreigde ook weg te gaan als Marko niet meer bij het team zou zitten.

Niet veel later kwam het nieuws naar buiten dat Verstappen ook daadwerkelijk weg zou kunnen, wegens een clausule in zijn contract. Deze zou er stiekem zijn ingezet door Helmut Marko. Maar Günther Steiner denkt niet dat dat zo makkelijk zal gaan. De man die in het verleden technisch directeur was bij Red Bull Racing, verwacht dat Verstappen niet zomaar onder zijn contract - dat loopt tot en met 2028 - uit kan komen.

"Het is een stuk kalmer [bij Red Bull, red.]. Het gaat dus niet makkelijk worden voor Max om onder zijn contract uit te komen. Natuurlijk hebben wij geen inzicht in dat contract, maar het is op dit moment toch ook gewoon een geweldig team om voor te rijden?" Zo begint Steiner bij Sky Sports.

"Max houdt van de auto en van het team. Dus als hij op persoonlijk vlak niet écht iets heeft dat hem stoort, denk ik niet dat hij zomaar zijn spullen pakt en vertrekt hoor. Hij heeft zoveel gewonnen met Red Bull en zij waren degenen die hem een kans hebben gegeven om überhaupt in de Formule 1 te komen. Dus ik denkt dat hij zal blijven en de onderlinge relaties weer zullen verbeteren."

Mercedes en Aston Martin zitten achter Verstappen aan

Of Max nu wel of niet besluit om bij Red Bull Racing te blijven, het zorgt er niet voor dat de interesse er minder door wordt. Mercedes en Aston Martin willen allebei maar wat graag de handtekening van Verstappen onder een contract bij hun team en dat is volgens Steiner niet gek. De voormalig teambaas van Haas weet dat ieder team een coureur als Max zou willen hebben.

"Iedereen in de Formule 1 heeft interesse in Verstappen. Het gaat er dan om waar hij heen wil. Dat zou Mercedes kunnen zijn, omdat Hamilton daar een vrij zitje achterlaat, maar ook Aston Martin is een mogelijkheid. Maar als ik Max was en ik weg zou gaan, dan zou ik Mercedes kiezen", aldus Steiner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties