F1 Nieuws

Günther Steiner zet Max Verstappen in zijn favoriete F1 line-up aller tijden

Günther Steiner zet Max Verstappen in zijn favoriete F1 line-up aller tijden
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Günther Steiner zet Max Verstappen in zijn favoriete F1 line-up aller tijden

Günther Steiner zet Max Verstappen in zijn favoriete F1 line-up aller tijden
Red Bull Content Pool

Als Günther Steiner het voor het zeggen had en de keuze had over alle coureurs die ooit in de Formule 1 hadden gereden, zou hij Max Verstappen opnemen in zijn team. De voormalig teambaas van Haas, die vorige week te horen kreeg dat hij ontslagen was, kreeg die vraag gesteld op de Autosport International Show.

Jarenlang zwaaide Steiner met de scepter bij Haas, maar vorige week besloot Gene Haas dat het genoeg was. De prestaties waren niet goed genoeg om met elkaar door te gaan, waardoor Steiner weggestuurd werd. Volgens Helmut Marko zat er wat meer achter dit verhaal, aangezien hij wist te melden dat Steiner meer macht wilde binnen het team.

Toen de Oostenrijkse Italiaan nog in dienst was van Haas liet hij zich al een paar keer lovend uit over Max Verstappen en ook na zijn ontslag blijft hij fan van de Nederlander. Op de Autosport International Show in Birmingham krijgt Steiner de vraag welke twee coureurs hij in zijn team zou zetten als hij iedere rijder uit de geschiedenis van de autosport kon kiezen.

Voor Steiner was het eerste zitje een simpele keuze: die zou naar Max Verstappen gaan. De drievoudig wereldkampioen wordt in zijn dreamteam gepaard met Niki Lauda, wie volgens Steiner - net als Verstappen - altijd en overal het beste uit zijn materiaal wist te halen.

"Ik zou Max en Niki Lauda kiezen. In zijn tijd was hij [Lauda] de man die, zelfs als hij niet de snelste was, de resultaten kon brengen", aldus Steiner, geciteerd door PlanetF1.

Tijdperk Verstappen komt ten einde

Hoewel Steiner van mening is dat Verstappen in zijn beste Formule 1 line-up aller tijden behoort, zal ook de Nederlander niet voor altijd dominant zijn, zoals nu het geval is. Daarvoor zijn de coureurs te afhankelijk van hun auto's, meent de voormalig Haas-baas. Steiner verwacht dan ook dat het tijdperk Verstappen binnenkort ten einde komt.

"Daar komt een einde aan. Dit is een periode. Ik denk dat de teams volgend jaar een inhaalslag zullen maken. Kijk wat McLaren vorig jaar deed. Ze haalden ons vrij snel in. Elke race kan het gebeuren dat iemand je inhaalt, want het reglement is stabiel gebleven, er is een limiet aan wat je kunt ontwikkelen en het is gewoon zo dat alle goede teams op een gegeven moment een punt bereiken."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties