F1 Nieuws

Helmut Marko doet bizarre onthulling: 'Toen wilde ik al stoppen'

Helmut Marko doet bizarre onthulling: 'Toen wilde ik al stoppen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko doet bizarre onthulling: 'Toen wilde ik al stoppen'

Helmut Marko doet bizarre onthulling: 'Toen wilde ik al stoppen'
Red Bull Content Pool

Dat Helmut Marko afgelopen vrijdag aangaf dat hij eraan zat te denken om zijn positie te verlaten bij Red Bull kwam als een bom binnen bij veel Formule 1-fans, aangezien de Oostenrijker het team samen met Dietrich Mateschitz [oprichter Red Bull GmbH] groot heeft gemaakt. Maar door een machtsstrijd met Christian Horner had Marko er wel even genoeg van.

Het leek er daadwerkelijk op alsof Marko bezig was aan zijn laatste weekend bij het raceteam uit Milton Keynes, totdat Max Verstappen daar een stokje voor stak. Tegenover de Internationale media liet de drievoudig wereldkampioen duidelijk merken dat Marko, als het aan hem lag, helemaal nergens heen zou gaan. Mocht de topadviseur wel vertrekken, zou ook de Red Bull-carrière van Verstappen eindigen.

Maar nu blijkt dat dit niet de eerste keer was dat Marko dacht aan een vertrek bij Red Bull. Vorig jaar, toen de machtsstrijd begon en Horner hem - volgens geruchten - uit het team wilde werken, had de 80-jarige man uit Graz ook al genoeg van de situatie. Uiteindelijk besloot hij toch door te gaan omdat hij zijn goede vriend Dietrich Mateschitz, die in 2022 overleed, niet teleur te stellen.

"Ik dacht eind vorig seizoen al na over een vertrek. Maar ik vind dat we ook moeten denken aan teamoprichter Dietrich Mateschitz en aan zijn nalatenschap, aan wat zijn ideeën waren en waar het ons gebracht heeft. Dat zijn we aan hem verplicht, maar ik zie het ook als een soort van respect aan een ongelooflijk geweldige persoonlijkheid", zo laat Marko weten aan De Telegraaf.

Wat als Max vertrekt?

De voormalig rechterhand van Mateschitz was erg trots en vereerd dat Max Verstappen hem zo had verdedigd tijdens het raceweekend in Saoedi-Arabië. Maar wat als Verstappen zelf het idee had dat hij ermee wilde stoppen, wegens deze commotie?

"Wat er gebeurt als Max er klaar mee is? Dan zullen we dat intern bespreken. Maar ik ben er zeker van dat er overal een deur opent voor hem.”

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties