F1 Nieuws

Helmut Marko onthult 'gigantische handicap' voor Red Bull

Helmut Marko onthult 'gigantische handicap' voor Red Bull
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko onthult 'gigantische handicap' voor Red Bull

Helmut Marko onthult 'gigantische handicap' voor Red Bull
Red Bull Content Pool

Volgens Helmut Marko heeft Red Bull Racing voor de rest van het seizoen 'een grote handicap' door de crash van Sergio Pérez in de eerste ronde van de Grand Prix van Monaco. De Mexicaan knalde hard in de muur, waardoor zijn complete RB20 werd afgeschreven en Helmut Marko heeft onthult dat de schade hiervan oploopt richting de drie miljoen euro.

En daar zit gelijk het probleem voor Red Bull Racing: schade aan auto's hoort binnen het budgetplafond. Dat de auto van Pérez nu drie miljoen euro aan schade heeft opgeleverd, betekent dat het Oostenrijkse team die drie miljoen ergens anders moet gaan wegnemen. De kans is daardoor aanwezig dat Max Verstappen en Sergio Pérez ergens in het seizoen een update moeten missen, omdat er geen geld meer was om deze updates door te voeren. In een gevecht met Ferrari en McLaren kan dat weleens fataal zijn, zeker als het gaat om het constructeurskampioenschap.

Dat Red Bull zoveel schade opliep en Pérez zo'n harde klapper meemaakte, was voor Helmut Marko even schrikken. Dat de FIA dan ook zo makkelijk en snel besliste dat het een race-incident was en dat Haas-coureur Kevin Magnussen daar niet voor gestraft hoefde te worden, verbaasde de Oostenrijker. Zeker als hij bekijk hoeveel incidenten Magnussen dit jaar al heeft gehad.

"Het was verrassend hoe snel ze dit incident achter zich hadden gelaten. Het is alweer het volgende incident met Magnussen. Je moet de herhalingen heel erg goed bestuderen. Godzijdank is het alles goed afgelopen, want dit was een spannend moment", zo begint Marko bij Motorsport.com. Als de stewards van mening waren dat Magnussen de schuldige partij was, zou hij hoogstwaarschijnlijk geschorst zijn geweest voor de GP van Canada. Dit vanwege zijn hoge aantal strafpunten in de Formule 1.

Handicap voor Red Bull

Had Red Bull geen protest in kunnen dienen tegen deze uitspraak van de stewards? Nee, zegt Marko. Dat heeft toch geen nut en dat is jammer, want dit gaat het team van Verstappen en Pérez een flinke handicap opleveren: "We hebben toch geen invloed hierop. Maar dit was ten eerste heel gevaarlijk, en ten tweede gaat ons dit twee tot drie miljoen euro kosten. Dat is voor ons een gigantische handicap gezien het budgetplafond."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties