F1 Nieuws

Helmut Marko onthult: 'Verstappen en Norris vlogen niet samen terug naar Monaco na GP Oostenrijk'

Helmut Marko onthult: 'Verstappen en Norris vlogen niet samen terug naar Monaco na GP Oostenrijk'
BSR Agency
F1 Nieuws

Helmut Marko onthult: 'Verstappen en Norris vlogen niet samen terug naar Monaco na GP Oostenrijk'

Helmut Marko onthult: 'Verstappen en Norris vlogen niet samen terug naar Monaco na GP Oostenrijk'
BSR Agency

Red Bull-topman Helmut Marko heeft in gesprek met het Oostenrijkse OE24 laten weten dat Max Verstappen en Lando Norris niet samen zijn teruggevlogen richting Monaco na de Grand Prix van Oostenrijk. De reden daarvoor is mogelijk de ruzie tussen de beide coureurs.

Tijdens de slotfase van de Oostenrijkse Grand Prix waren het Verstappen en Norris die het met elkaar aan de stok hadden. Dat er überhaupt een gevecht om de leiding in de wedstrijd zou losbarsten, leek de hele race onwaarschijnlijk.

Verstappen reed immers met een redelijke voorsprong op Norris op de eerste plaats. Door een mindere pitstop van Red Bull én een remfout van Verstappen was Norris echter ineens heel dicht in de buurt gekomen van Verstappens RB20.

Norris opent de aanval

Dat resulteerde in een aantal mislukte 'divebombs' vanuit Norris, zoals Verstappen ze later zou noemen. In ronde 64 probeerde Norris opnieuw om Verstappen in te halen, maar net zoals in voorgaande rondes dekte Verstappen de binnenkant van de bocht af.

Hierdoor moest Norris naar de andere kant van de baan gaan. Daar werd hij echter steeds meer naar de witte lijn geduwd door Verstappen waardoor de beide heren uiteindelijk met elkaar in contact kwamen. Voor zijn actie kreeg Verstappen een tijdstraf van tien seconden, een beslissing waar hij zelf overigens niets van begreep. De Nederlander zelf vond het namelijk helemaal geen hele agressieve actie van zichzelf.

Verstappen doet goede zaken

Ondanks die penalty deed Verstappen alsnog goede zaken. Met een vijfde plaats scoorde hij namelijk tien punten (uiteindelijk elf punten omdat hij ook de snelste raceronde reed), terwijl Norris de race niet kon finishen en dus nul punten scoorde. Verstappen is hierdoor uitgelopen op Norris in de stand om het rijderskampioenschap.

Na afloop van de race was Norris niet te spreken over Verstappens actie(s). De man uit Bristol liet optekenen dat hij respect zou verliezen voor Verstappen als hij zijn excuses niet zou aanbieden en ook vertelde Norris dat zijn vriendschap met Verstappen mogelijk ten einde zou komen als een verontschuldiging van de Limburger achterwege zou blijven.

Geen terugvlucht naar Monaco

Normaliter vliegen Verstappen en Norris vaak samen terug naar Monaco na afloop van een race. De beide heren wonen immers in het prinsdom. Tijdens zo'n vlucht zou Verstappen dus de mogelijkheid hebben gehad om zijn excuses aan te bieden aan Norris.

De beide heren vlogen echter niet samen terug naar Monaco. "Normaal gezien vliegen ze samen terug, maar deze keer reisden ze apart naar Monaco. Max had dus een rustige terugvlucht", weet Red Bull-topman Marko te vertellen in gesprek met OE24.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties