F1 Nieuws

Voormalig Formule 1-teambaas doet voorspelling over toekomst Max Verstappen: 'Ben ik redelijk zeker van'

Voormalig Formule 1-teambaas doet voorspelling over toekomst Max Verstappen: 'Ben ik redelijk zeker van'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig Formule 1-teambaas doet voorspelling over toekomst Max Verstappen: 'Ben ik redelijk zeker van'

Voormalig Formule 1-teambaas doet voorspelling over toekomst Max Verstappen: 'Ben ik redelijk zeker van'
Red Bull Content Pool

In 2025 verkast Lewis Hamilton naar Ferrari, wat de rijdersmarkt in de Formule 1 op zijn kop heeft gezet. Op dit moment houdt vooral Max Verstappen de gemoederen bezig, omdat de beste coureur in de koningsklasse van de autosport voor een overstap naar Mercedes lijkt te staan. De Nederlander zelf heeft laten weten bij Red Bull te blijven rijden, maar zijn vader heeft nu verwarring gezaaid.

Tijdens het Grand Prix-weekend in Oostenrijk hebben Jos Verstappen en Christian Horner het - niet voor het eerst - met elkaar aan de stok gekregen. Volgens Jos zou Horner een dreigement geuit hebben, waarna de Nederlander besloot dat hij Horner eigenlijk niet meer hoeft te zien, wat hij ook duidelijk maakte in de media. Daarnaast heeft Jos kenbaar gemaakt dat deze actie van Horner weleens gevolgen kan hebben voor de carrière van Max.

Als het tot een punt komt waar Red Bull niet meer de snelste auto van het veld heeft, zal Jos Verstappen er niet langer over twijfelen om hem weg te halen bij de Oostenrijkse renstal. Daar heeft Christian Horner voor gezorgd, volgens Jos. De meest logische vervolgstap in de carrière van Max is Mercedes, aangezien zij een plekje vrij hebben én veel vertrouwen hebben in de 2026-reglementen. Ook Günther Steiner denkt dat Mercedes sterk gaat zijn als de nieuwe reglementen van start gaan, maar de voormalig Haas-teambaas ziet Max Verstappen niet zo snel vertrekken bij Red Bull.

"Ik denk dat hij volgend jaar bij Red Bull zal rijden. Maar dat is mijn persoonlijke mening", zegt Steiner bij de Nederlandse tak van Motorsport.com. "Max is de grote favoriet om dit jaar het wereldkampioenschap te winnen en hij wil natuurlijk bij het sterkste team blijven. En zelfs al weten andere teams Red Bull bij te halen, dan nog is hij volgens mij ook weer een goede kandidaat voor de titel van volgend jaar."

"Ik ken zijn contract niet en weet niet wat daar verder speelt, maar ik ben er redelijk zeker van dat hij volgend jaar bij Red Bull rijdt. Als het om 2026 gaat: ik heb geen idee. Niemand weet wie er dan een goede auto zal hebben."

Mercedes waarschijnlijk sterk in 2026

Günther Steiner, die eind vorig jaar te horen kreeg dat hij niet terug hoefde te komen als teambaas van het Haas Formule 1-team, laat dus weten dat hij geen idee heeft welke renstal in 2026 het beste zal zijn. Maar hij durft wel een voorspelling te wagen: de bestaande fabrikanten zullen waarschijnlijk een voorsprong hebben op de nieuwe. Dat betekent dat Steiner dat dat Ferrari en Mercedes beter zullen zijn dan Red Bull Powertrains en Audi. Wellicht is dat genoeg reden voor Verstappen om de stap naar Brackley te zetten.

"Ik denk dat het een veilige keuze zou zijn. Ik denk dat de fabrikanten die al langer meedraaien en eerder vanaf nul een nieuwe motor hebben ontwikkeld, goed voor de dag zullen komen. Dus Ferrari en Mercedes. Maar je weet het nooit, helemaal nu we in 2026 ook nieuwe regels krijgen voor de auto. Dus wie weet heeft iemand anders het uiteindelijk wel beter voor elkaar. En soms krijg je innovatie door niet hetzelfde te doen als wat anderen doen, maar de boel anders aan te pakken. Mijn voorgevoel zegt me dat Ferrari en Mercedes op motorisch vlak sterk zullen zijn in 2026, maar nogmaals: misschien krijgen we wel een verrassing."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties