F1 Nieuws

Helmut Marko vol onbegrip na zege Max Verstappen: 'Dat begrijp ik nog steeds niet'

Helmut Marko vol onbegrip na zege Max Verstappen: 'Dat begrijp ik nog steeds niet'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko vol onbegrip na zege Max Verstappen: 'Dat begrijp ik nog steeds niet'

Helmut Marko vol onbegrip na zege Max Verstappen: 'Dat begrijp ik nog steeds niet'
Red Bull Content Pool

In gesprek met het Duitse Motorsport-Total heeft Red Bull-adviseur Helmut Marko laten weten dat zijn team hard op zoek is naar de oorzaak voor de problemen die afgelopen raceweekend de kop opstaken. Zelf geeft de Oostenrijker ook aan er niets van te begrijpen.

In Bahrein toonde Red Bull zich heer en meester. De formatie uit Milton Keynes werkte voorafgaand aan het raceweekend drie zeer sterke testdagen af en de gedachte dat Red Bull het veld zou oprollen tijdens de race, ontstond daardoor al snel.

Toch toonde het haast feilloze Red Bull zich kwetsbaar tijdens de vrije trainingen op vrijdag. Regerend wereldkampioen Max Verstappen kreeg zijn RB19 immers niet aan de praat en liet weten veel last te hebben van een luie voorkant (ook wel bekend als onderstuur). Na een aantal setupwijzigingen stonden de beide Red Bull-bolides op zaterdag weer bovenaan de tijdenlijst, een trend die zich doorzette naar zondag.

Op zoek naar de oorzaak

Geen vuiltje aan de lucht dus voor Red Bull, zou je zeggen. Toch gaf Verstappen zijn team al direct nadat hij over de streep was gekomen de opdracht om op zoek te gaan naar de oorzaak van de problemen waarmee hij vrijdag kampte. Ook Marko vertelde aan de internationale media dat er naar de oorzaak van het probleem moest worden gezocht. Tot op heden is daar echter nog niets van terecht gekomen, zo laat Marko weten.

"We hebben een erg sterk chassis, maar je zag tijdens het eerste raceweekend dat onze auto erg veel was veranderd ten opzichte van de testdagen, en dat terwijl wij zelf niets aan de auto hadden veranderd. Dat begrijp ik nog steeds niet. Als team begrijpen we het tot op de dag van vandaag ook nog steeds niet. We moeten uitzoeken hoe het is gebeurd. Bij andere teams zag je het ook wel, maar bij ons was het verschil enorm", zegt Marko.

Vertrouwen houden

Ondanks zijn wanhopige toon heeft Marko vertrouwen in zijn mensen. "Gelukkig hebben we een groep zeer ervaren medewerkers die al zo'n vijftien jaar bij ons werken. Daarnaast is ook de ervaring van onze coureurs erg fijn. Allebei zijn ze erg ervaren en hun feedback helpt ons in het oplossen van een probleem."

Na de vrijdagtrainingen hadden weinigen verwacht dat Verstappen de race op zondag zo dominant naar zich toe zou trekken. Marko zag een Red Bull-overwinning echter al van mijlenver aankomen. "Als je naar onze lange runs keek, dan was het vrij duidelijk. We konden onze banden erg goed houden, deels door onze auto en deels door onze coureurs, en dat heeft het verschil gemaakt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties