F1 Nieuws

Helmut Marko zag Max Verstappen bijna vertrekken bij Red Bull Racing

Helmut Marko zag Max Verstappen bijna vertrekken bij Red Bull Racing
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko zag Max Verstappen bijna vertrekken bij Red Bull Racing

Helmut Marko zag Max Verstappen bijna vertrekken bij Red Bull Racing
Red Bull Content Pool

In gesprek met De Telegraaf heeft Red Bull-adviseur Helmut Marko gesproken over zijn relatie met Max Verstappen. Ook vertelde de Oostenrijker over een moment waarop hij Verstappen bijna zag vertrekken bij Red Bull.

Verstappen begint aanstaande zondag aan zijn negende seizoen als Formule 1-coureur. Wanneer Marko dit gegeven voorgelegd krijgt, springt hij bijna van zijn stoel. De man uit Graz kan haast niet geloven dat Verstappen alweer aan zijn negende jaar in de Formule 1 begint. Ondanks het feit dat de Limburger alweer een tijdje meedraait in de sport, is Marko nog steeds van mening dat men nog niet het beste van de Nederlander heeft gezien.

"Afgelopen jaar heeft Max weer een stap gezet als het gaat om het sparen van de banden. Dat hij snel is wisten we namelijk al. Lewis Hamilton had door zijn jaren ervaring eerder misschien een voordeel, maar nu blinkt Max in alle opzichten uit als coureur", begint de Red Bull-adviseur.

Bang om Verstappen te verliezen

Marko staat te boek als een keiharde trainer binnen Red Bull. Wanneer je als coureur niet presteert, dan vlieg je er binnen de kortste keren zomaar uit. Toch was er een moment waarbij Marko juist bang was dat Verstappen zou vertrekken bij zijn equipe. "Dat was toen de problemen met de Renault-motor hadden", zegt de Red Bull-topman. "Ik wist dat we toen iets moesten doen. We zijn daarom ook altijd open en eerlijk geweest tegen Max", gaat de Oostenrijker verder.

Toen Red Bull besloot om met Honda verder te gaan, is Verstappen dan ook nauw betrokken geweest bij de deal. "We hebben hem (Verstappen, red.) verteld over de situatie, over alle problemen en alle mogelijkheden. Toen we met Honda in zee wilden gaan, hebben we eerst gesproken met Max. Juist omdat Max het meest belangrijke onderdeel van ons team is", besluit Marko. Ook bij de deal met Ford is Verstappen nauw betrokken geweest volgens Marko.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties