F1 Nieuws

Het tijdschema voor de Grand Prix van Monaco

Het tijdschema voor de Grand Prix van Monaco
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het tijdschema voor de Grand Prix van Monaco

Het tijdschema voor de Grand Prix van Monaco
Red Bull Content Pool

Er zal dit jaar geen Grand Prix van Emilia-Romagna worden verreden. Dat heeft te maken met de hevige regenval die het gebied in en rondom Imola de afgelopen dagen heeft geteisterd. Door de afgelasting van het raceweekend in Noord-Italië staat de Grand Prix van Monaco als volgende op het programma.

Volgens de officiële kalender werd er na de Grand Prix van Miami een 'triple header' verreden. Daarbij zou er in drie weken worden geracet in Imola, Monte Carlo en Barcelona. Door de afgelasting van de race in Imola blijven daar enkel Monte Carlo en Barcelona van over.

In Monaco zullen coureurs 78 rondes afleggen en iedere ronde zorgen dat er geen contact met de vangrail wordt gemaakt. De muren staan in Monaco namelijk erg dichtbij en dus zit een fout in een klein hoekje. Dat ondervonden Max Verstappen (2018), Charles Leclerc (2021) en Sergio Pérez (2022) al eerder.

Legendarisch

Het circuit van Monte Carlo staat al sinds jaar en dag op de Formule 1-kalender, maar toch heeft de race de laatste tijd veel kritiek gekregen. Volgens velen is de baan namelijk te smal voor de huidige generatie Formule 1-auto's en is de race hierdoor een optocht. Het is dan ook een publiek geheim dat het merendeel van de fans de race in Monaco liever kwijt dan rijk is.

Hoe slaapverwekkend sommige fans de race ook vinden, voor de coureurs is de GP een echte uitdaging. De vangrail is tijdens een vliegende ronde namelijk maar centimeters verwijderd van het Pirelli-rubber. Momenteel staat Monaco tot en met 2025 op de Formule 1-kalender.

Tijdschema GP Monaco

Voorheen werd er in Monaco op donderdag al geracet, maar sinds afgelopen seizoen is daar verandering in gekomen. Nu rijden Formule 1-coureurs zoals gebruikelijk op vrijdag, zaterdag en zondag.

Bekijk hieronder het tijdschema voor de GP van Monaco (Nederlandse tijd):

Vrijdag 26 mei
Vrije training 1 13:30 - 14:30
Vrije training 2 17:00 - 18:00
Zaterdag 27 mei
Vrije training 3 12:30 - 13:30
Kwalificatie 16:00 - 17:00
Zondag 28 mei
Race 15:00 - 17:00

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties