F1 Nieuws

In Nederland veel bekritiseerde Sky Sports-commentator in 2024 minder in actie

In Nederland veel bekritiseerde Sky Sports-commentator in 2024 minder in actie
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

In Nederland veel bekritiseerde Sky Sports-commentator in 2024 minder in actie

In Nederland veel bekritiseerde Sky Sports-commentator in 2024 minder in actie
Red Bull Content Pool

David Croft, ook wel Crofty genoemd, zal in 2024 niet bij alle Formule 1-races aanwezig zijn. De Brit, sinds jaar en dag hoofdcommentator op Sky Sports, heeft besloten om drie races thuis te blijven. Dat heeft Croft laten weten aan The Independent.

Crofty is al lang werkzaam in de Formule 1. Zijn carrière begon in 2006 als commentator bij BBC Radio 5 Live, waar hij de F1-races van commentaar voorzag en de programma's presenteerde. Na zijn periode bij de radio maakte hij aan het einde van 2011 de overstap naar Sky Sports, het grootste Formule 1-kanaal ter wereld, om vanaf het 2012-seizoen hoofdcommentator te worden naast Martin Brundle.

Sinds dat moment is David Croft altijd hoofdcommentator geweest op Sky en zijn commentaar wordt niet altijd gewaardeerd in Nederland. Veel Max Verstappen-fans zijn van mening dat Crofty te veel partij kiest voor Lewis Hamilton, zeker na het heftige titelgevecht tussen Verstappen en Hamilton in 2021. Maar waar hij in Nederland wellicht niet zo'n geweldige status heeft, is dat in Engeland wel anders.

Al meer dan 16 jaar heeft Croft geen live race meer gemist, waardoor veel mensen zijn opgegroeid met zijn stem bij F1-races. Maar dat verandert dit jaar enigszins. Crofty zal niet bij iedere race aanwezig zijn, zo heeft hij bekend gemaakt. Van de 24 races in 2024 zal hij 3 races vanuit huis bekijken. De reden hiervoor is vanwege het feit dat hij al zoveel jaren tijd in het buitenland doorbrengt en nu wat meer thuis wil zijn met zijn gezin.

Veel opgegeven 

Volgens Crofty heeft hij in zijn carrière al veel offers gebracht en nu hij wat ouder is, wil hij niet meer bij alle races aanwezig zijn. Zeker nu de kalender alsmaar voller en voller wordt: "Het gaat er meer om dat je het hele seizoen fris blijft. Ik word er niet jonger op. Ik heb veel opgegeven en opgeofferd voor mijn carrière. Ik wil wat tijd teruggeven aan mijn gezin en niet aan de andere kant van de wereld zijn. Ik ga dit jaar ook trouwen, dus ik moet een bruiloft organiseren", begint Crofty bij The Independent.

"Maar ik wil ook thuis naar een race kijken. Ik wil ervan genieten. Misschien kan ik iets leren door geen commentaar te geven bij een race. Ik kan een paar dingen opmerken als ik kijk - ik wil zien wat de kijker ziet."

Harry Benjamin 

Als vervanger van Crofty zal Harry Benjamin aangesteld worden als hoofdcommentator bij Sky Sports. De Brit is op dit moment BBC 5 Live-commentator en is bij Sky te horen als Formule 3-commentator. Benjamin zal Crofty in Imola, Oostenrijk en Azerbeidzjan vervangen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties