F1 Nieuws

Mclaren heeft bericht voor Red Bull na update in Miami: 'Dat kunnen we bereiken'

Mclaren heeft bericht voor Red Bull na update in Miami: 'Dat kunnen we bereiken'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Mclaren heeft bericht voor Red Bull na update in Miami: 'Dat kunnen we bereiken'

Mclaren heeft bericht voor Red Bull na update in Miami: 'Dat kunnen we bereiken'
DPPI/BSR Agency

Mclaren-teambaas Andrea Stella is er heilig van overtuigt dat het team uit Woking in 2025 met Red Bull kan vechten om de titel. De Italiaanse teambaas denkt dat Mclaren het vermogen heeft om sneller en beter te ontwikkelen dan de Oostenrijkse renstal, dat sinds 2022 dominant is in de Formule 1.

Na de dramatische start van het seizoen vorig jaar, wist Mclaren na een aantal upgrades de weg omhoog te vinden. Na wat wijzigingen aan de auto, gingen Lando Norris en Oscar Piastri van worstelen in Q1, naar meedoen om de podiumplekken. Dit seizoen zit Mclaren vanaf het begin er kort op en wist het al twee keer dit seizoen op het podium te staan, tot grote tevredenheid van Stella. "Ik denk dat we, als we de periode van twaalf maanden geleden in oogschouw nemen, ons meer hebben ontwikkeld dan wie dan ook. Ik denk dat Red Bull zich vorig jaar niet erg veel heeft ontwikkeld. Het is duidelijk dat ze behoorlijk veel op de achtergrond hebben gewerkt, omdat ze de auto hebben geïnnoveerd", laat Stella weten aan Motorsport.com.

Door de stijgende lijn die Mclaren continu volgt, gelooft Stella er heilig in dat hij met Norris en Piastri op korte termijn met Red Bull kan vechten voor overwinningen. "We moeten de zaken over de lange periode bekijken. Over de lange periode bevinden we ons in een sterk traject. Voor mij is dit ook wat we intern zeggen: als we dit ontwikkelingstraject de komende twaalf maanden aanhouden, waarom dan niet? We kunnen Red Bull bereiken", aldus Stella.

Updates in Miami 

Mclaren komt, net zoals de meeste Formule 1-teams, met nieuwe onderdelen naar Miami. Volgens Stella zullen de upgrades niet zo groot zijn als bijvoorbeeld vorig jaar, maar de Italiaan is wél positief gestemd over de resultaten van de updates. "We gaan wat upgrades uitvoeren in Miami, laten we kijken hoe ze presteren. En zoals voor iedereen zijn er veel mensen in de fabriek die allemaal gefocust zijn op het genereren van ontwikkelingen", laat Stella weten. "Dat is het echte werk in de Formule 1, het voortdurend verbeteren van auto’s. En dat is wat we moeten doen", zo zei de Italiaan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties