F1 Nieuws

Russell heeft boodschap na geruchten Max Verstappen: 'Dat hoef ik niet'

Russell heeft boodschap na geruchten Max Verstappen: 'Dat hoef ik niet'
Michael Potts/BSR Agency
F1 Nieuws

Russell heeft boodschap na geruchten Max Verstappen: 'Dat hoef ik niet'

Russell heeft boodschap na geruchten Max Verstappen: 'Dat hoef ik niet'
Michael Potts/BSR Agency

Als Max Verstappen daadwerkelijk naar Mercedes komt, heeft George Russell geen angst dat hij compleet gedomineerd gaat worden door de Nederlander, op het asfalt. Volgens Russell zelf heeft hij al jaren aangetoond dat hij bij de beste coureurs van het veld hoort, omdat zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton het vaak heeft moeten afleggen ten opzichte van de 2018 Formule 2-kampioen.

Sinds de start van de nieuwe reglementen heeft Mercedes weinig successen meer geboekt. Slechts één overwinning werd er behaald in de dominante periode van Red Bull Racing. Tijdens de Grand Prix van Brazilië kwam Russell als eerste over de streep, met Lewis Hamilton achter hem op de tweede positie. Dat zorgt ervoor dat Russell tot nu toe de laatste Mercedes-coureur is geweest met een overwinning achter zijn naam.

Daarnaast heeft werd jonge Brit in 2022 vierde in het kampioenschap, terwijl Hamilton slechts als zevende eindigde. In 2023 scoorde Hamilton dan weer beter, maar tot nu toe heeft Russell ook in 2024 de overhand op de recordhouder qua overwinningen en kampioenschappen in de Formule 1. Dat zorgt ervoor dat Russell met vertrouwen richting de toekomst kijkt.

Niet bang voor Verstappen

Mocht het plannetje van Mercedes werkelijkheid worden - en Max Verstappen kan worden toegevoegd aan het Duitse team - dan zal George Russell een flinke opdracht krijgen. Hij zal het dan op moeten nemen tegen de beste coureur van het veld en dat zal een flinke lading druk met zich meebrengen. Maar Russell legt zichzelf geen druk op, als het aankomt om een eventuele strijd met Verstappen. Hij heeft zichzelf, en de buitenwereld, namelijk al bewezen dat hij mee kan komen met de allerbeste coureurs in de Formule 1.

"Toen ik bij Mercedes kwam, kwam ik bij een teamgenoot die meer dan 100 races en zes kampioenschappen met dit team had gewonnen en in de loop van deze tweeënhalf jaar denk ik dat ik het redelijk goed tegen hem heb gedaan", begint Russell in Miami bij total-motorsport. "Dus ik denk niet dat ik iets hoef te bewijzen aan Mercedes of aan iemand anders in deze paddock. Ik weet waartoe ik in staat ben en uiteindelijk spreken de resultaten voor zich."

"Niemand weet wie de beste coureur is, je kunt alleen zo snel gaan als je auto je toelaat, dus iedereen wordt beoordeeld op zijn teamgenoot en ik heb het gevoel dat ik een behoorlijk goede teamgenoot heb. Ik wil meer bewijzen, ik wil natuurlijk meer laten zien en ik wil vechten voor kampioenschappen, maar nu ik al drie jaar teamgenoten ben met Lewis, heb ik niet het gevoel dat ik mijn waarde moet bewijzen", aldus een zelfverzekerde Mercedes-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties